1.HMNL, 3.KOLO: Herojska pobjeda Makarana u Vrgorcu

Gosti su odmah pokazali da se u Vrgorac nisu došli braniti. Odmah u 2.minuti Zor pogađa prečku, pa Vuković izlazi sam prema Hercegu, ali bez završnice. Kod domaćih, povratnici Martinac i Pervan, nakon godinu dana pauze ponovno u stroju. Domaćin pokušava preko osovine Ramić – Mijatović, ali mladi Bašković , makarska hobotnica, ne dozvoljava radost domaćim igračima I navijačima. Ipak, faul na faul, u 10.minuti suci su dosudili 6. prekršaj za domaće. Maid Ramić se ubacio između Vukovića i Zora,  te doslovno iznudio prekršaj, kojeg Martinac pretvara u vodstvo domaćih. U 19.minuti su Makarani dočekali svoj trenutak. Ramić je ponovno zakasnio u startu na Vukovića, 6.je prekršaj, a Toni Jelavić snažnim udarcem sa 10 m, ne savladava Hercega , već natrčava na odbijenu loptu i  napokon pogađa mrežu dotad nesavladivog vratara Vrgorčana.

Drugo poluvrijeme – show. Aut za goste, Vuković izvodi brzi aut, Maid Ramić ponovno neoprezan, preblizu lopte I to je 2.žuti, tj.crveni karton. Uzavrele strasti, a tek je 22.minuta. Herceg ne dozvoljava gostima da poentiraju u igri 4 na 3. Domaćin izgleda umoran, iscijeđen, a gosti puno lakšeg koraka. Odluka stiže u 28.minuti. Radmilo dijagonalom pronalazi Vranješa, ovaj koristi trenutak neopreznosti Martinovića na poziciji centralnog braniča, te rutinerski matira Hercega za veliko slavlje malobrojnih navijača gostiju.  Šok i nevjerica kod domaćih. Makarani i dalje dominiraju, samo Herceg  svojim obranama drži domaćina u igri. Gosti redaju polukontre. Jelavić je “povaljao” nekoga od domaćih, polukontru odložio za Radmila, koji svojim prvim golom u bijelom dresu donosi veliku radost i veliku prednost gostima. Pritisak sa klupe domaćih ne uspijeva. Udaljen je najprije pomoćni trener Vlado Bebek zbog vrijeđanja, a nedugo nakon njega, put na tribine pokazan je alfi i omegi nebeskoplavih, Mirku Vrcanu, zbog vrijeđanja i prijetnji sucu Topiću.Nakon toga domaći igraju sa Martincem u ulozi golmana –igrača, ali bez uspjeha sve do posljednjih 100 sec. Šut Martinca pogađa Zora u nogu i lopta ulazi u mrežu za konačnih 2:3.

O.Franić /Foto Arhiva Makarskog primorja

Boćo: Rezultat je senzacionalan za one koji nisu bili u dvorani

- Pogledajte sastave, Babiću,Kazaziću, Duji i Stankoviću, koji nedostaju od 1.kola, pridružili su se vratar Perković i kapetan Vrcan Tome, kojih također večeras nije bilo u sastavu zbog poslovnih obveza. No međutim, ovo je senzacionalan rezultat za sve koji nisu bili u dvorani. Do 35.minute naše veliko zasluženo vodstvo od 3:1, nije bilo veće samo zahvaljujući raspoloženom vrataru domaćih, Mariju Hercegu, koji je skinuo desetak zicera. Zadnjih par minuta, golman igrač Vrgorca nam je radio problem, ali božica Fortuna bila je uz nas. Velika 3 boda, povratak Babića i Kazazića, donose nam 2 tjedna mira pred gostovanje u Osijeku – radostan je bio Borislav Vuković

VRGORAC GTP – NOVO VRIJEME APFEL 2:3 (1:1)

Dom športova Vrgorac.

Gledatelja 500.

Suci: Topić, Babić, Pavlov.

Delegat: Čustović.

VRGORAC GTP: Herceg, Pervan, Grbavac, Radalj, Mijatović, Ramić, Fovorko, Erceg, Marinović, Martinac, Vuković, Barbir, Martinović. Trener : Mirko Vrcan.

NV APFEL: Bašković, Vuković, Miočević, Buljan, Pavičić, Jelavić, Zor, Tomaš, Radmilo, Agić, Vranješ. Trener: Ivica Osibov.

STRIJELCI: 1:0 D.Martinac (10-10m), 1:1 Jelavić (19), 1:2 Vranješ (28), 1:3 Radmilo (34), 2:3 Martinac (38).

ŽUTI KARTONI: Mijatović, Pervan, Martinac, Erceg, Grbavac, Herceg, Ramić (2 ž.k.-19-22.min), kod domaćih, a Radmilo, Jelavić I Vranješ kod gostiju.

Udaljavanja sa klupe: V.Bebek, M.Vrcan kod domaćih, a B.Vuković kod gostiju.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh