Hrvatsko-njemačko društvo: Gradske svečanosti uljepšali izložbom slika Ante Vukića

Makarski Ogranak Hrvatsko-njemačkog društva, već šestu godinu zaredom, za Dan grada poklanja likovnu izložbu. U hotelu Biokovo sinoć je Jagoda Martić, predsjednica Gradskog vijeća Makarske otvorila izložbu splitskog umjetnika Ante Vukića ‘Fantazija’, a pjesmom je popratila Vokalna skupina FA Termpet. Zaželjevši da se ovako dobra suradnja Društva i Makarske nastavi uputila je čestitke povodom Dana grada Makarske koji se već dva desetljeća, naglasila je, obilježava 24. listopada.

Ljubitelje umjetnosti u ime makarskog Ogranka pozdravila je predsjednica Nada Beuc. Zadovoljstvo što mogu doprinijeti proslavi Dana grada iskazao je dr. Zoran Ribarović, predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva za županiju Splitsko-dalmatinsku. Podsjetio je na kvalitetnu suradnju s Neumarktom, a koje je krenula iz Makarske, te najavio planove, poput Škole njemačkog jezika te druge projekte.

Anti Vukiću, Trogiraninu, sa splitskom adresom, ovo je treće predstavljanje u Makarskoj, a izložba je otvorena do 2. studenoga. Umjetnik je po nadarenosti, a ne diplomi, ustvrdila je akademska slikarica Vendi Borović. U četiri desetljeća bavljenja slikarstvom njegovi motivi bili su vezani za naivu, međutim, 11 slika koje je izložio u Makarskoj označavaju novi korak, okretanje suvremenom, kako u bojama tako i tematici, ali ne može se ne naslutiti kako Vukić i na taj način kistom doziva djetinjstvo i život u kamenim kućama. Radost koja ga time ispunja lako se prenosi na promatrače njegovih djela kojima je optimizam zajednički nazivnik.

Piše Jasna Morović    Foto Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh