Crveni križ Makarska povodom Dana grada: Kontrola šećera u krvi građana

 Povodom Dana grada Makarske u tjednu kada Crveni križ Hrvatske obilježava više značajnih obljetnica;135 godina društva u Hrvatskoj, 60. obljetnicu dobrovoljnog darivanja krvi i 20 godina samostalnog nacionalnog društva, Crveni križ Makarske organizirao je akciju kontrole tlaka i šećera u krvi.

Već od samog postavljanja štanda na rivi ispred zgrade Grada Makarske građani su pokazali iznimno zanimanje. I dok je dr. Vida Olujić iz Doma zdravlja kontrolirala tlak, predstavnici Crvenog križa Makarska Dušanka Grljušić i Gloryan Grabner kontrolirali su šećer u krvi.  Predsjednica Crvenog križa Makarska Ana Nikolac i sama  se odazvala akciji. Ovo je u Makarskoj treća ovogodišnja akcija kontrole šećera u krvi, a organizirane su i po općinama Makarskog primorja. O zanimanju  građana za ovakve akcije, svjedoči i podatak da se tijekom svake odazove oko 400 do 500 građana koji kontroliraju tlak i krv. Nema dvojbe da će tako biti i danas do podne, koliko traje akcija, započeta još u 9 sati. Građani ove usluge dobiju gratis, a oni koji žele ovom prilikom u sandučić ubace prilog za akciju „Solidarnost na djelu“ u kojoj se skuplja pomoć za one najpotrebitije. 

-U sklopu ovih važnih obljetnica organizirali smo više akcija po  cijelom Makarskom primorju. Jučer smo imali akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Baškoj Vodi gdje je bio dobar odaziv, a u petak je u Makarskoj, najavio je Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska.

Piše i foto  Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh