DVD Makarska na Dan grada: Dobili vrijednu donaciju i na poligonu okupili petnaestak timova Dalmacije u tehničkom uvježbavanju

I Dobrovoljno vatrogasno društvo grada Makarske svečano je proslavilo Dan grada. U dvorištu  DVD-a jutros je prezentirana nova oprema koju je tvrtka „Luveti“ darovala makarskim vatrogascima. Okupljene vatrogasce i predstavnike tvrtke Luveti pozdravio je makarski gradonačelnik Tonći Bilić i čestitao vatrogascima i svim građanima Dan grada Makarske. Posebno je zahvalio firmi Luveti koja je po tko zna koji put darovala makarske vatrogasce.

Ovaj put na dar DVD-a  Makarska, tvrtka Luveti je donijela deset kompletnih oprema za vatrogasce;deset zaštitnih odijela prve kategorije, deset kombinezona, deset pari čizama i deset kaciga i rukavica za tehničke intervenicije i šumske požare.

–Ovo nije prva donacija istaknuo je Ivo Milunović, predsjednik DVD Makarska zahvalivši u ime makarskih  vatrogasaca na vrijednoj donaciji. 

Zahvalama se pridružio i glavni zapovjednik Dražen Glavina koji je pozdravio i Mirka Juretića donatora DVD Makarska iz firme Juring iz Rijeke.

Vlasnik i direktor tvrtke Luveti Tino Herceg predao je u ruke gradonačelnika Bilića vatrogasni prsluk da ga uruči vatrogascima. No prije predaje na zamolbu zapovjednika Glavine na kratko je Bilić obukao darovani prsluk. Zahvalio je na donaciji i izrazio zadovoljstvo zbog bolje opremljenosti makarskih vatrogasaca, zaželjevši ipak da im oprema za intervencije ne zatreba.

-Na poligonu je istodobno započelo cjelodnevno uvježbavanje timova za tehničke intervencije s weber hidraulikom, gdje se simuliraju nesreće na vozilama i prezentacija nove puške, koju  proizvodi firma Luveti za gašenje požara na vozilima i stambenim objektima. Ovo uvježbavanje okupilo je petnaestak timova iz cijele Dalmacije i traje do18 sati, kazao je Dražen Glavina, zapovjednik DVD Makarska.

Piše J.Glučina  Snimio IvoR

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh