Treći Sajam mogućnosti: Djeca i mladi Makarske prezentirali svu ljepotu svojeg raznovrsna stvaralaštva

Treći Sajam mogućnosti upriličen na Dan grada na Trgu 156. brigade Hrvatske vojske odlično organiziran i pripremljen oduševio je sugrađane svojim programom i izloženim radovima učenika i aktivista brojnih udruga.

Makarski dogradonačelnik Miroslav Družianić otvorio je Treći sajam mogućnosti i čestitao svim građanima Dan grada Makarske, a gradskom Odjelu za društvene djelatnosti čestitao na iznimnoj organizaciji ove središnje manifestacije programa proslave Dana grada.

Osnovnoj školi oca Petra Perice koja ima međunarodni status Eko škole pripala je čast otvaranja ovogodišnjeg kulturno zabavnog programa. Od 2002. u ovoj školi djeluje Učenička zadruga MAKE s mnoštvom sekcija koje su se na razne načine predstavile na Sajmu mogućnosti; od prezentacije sekcije ekoloških proizvoda, likovne, vrtlarske, glazbene, sekcije zavičajnog jezika, kiparsko-keramičarske radionice, kluba mladih tehničara, te bogatstvom eko proizvoda;od sapuna, kantarionova ulja, svijeća, maslinova ulja do melema. U kulturno zabavnom programu OŠ oca Petra Perice predstavio se Školski zbor. Za treći Sajam mogućnosti zaslužni su sudionici projekta, institucije i društva našeg grada koji su se i ovog puta predstavili kroz svoje proizvode na štandovima te sudjelovanjem u prigodnom kulturno zabavnom programu koji je uistinu oduševio građane.

Svoje radove na jedanaest štandova ove su godine  ponudili:Udruga „Sunce“,Savjetovalište „Lanterna“, Društvo za astronomska i ufološka  proučavanja „Orion“, Osnovna škola oca Petra Perice, OŠ Stjepana Ivičevića, Dječji vrtić „Biokovsko zvonce“,Glazbena škola Makarska, Srednja strukovna škola, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Zajednica sportskih udruga-JK Jedrenje na dasci, MUP, PU Splitsko- dalmatinska županija i Policijska postaja Makarska.  Po prvi put ove godine Sajam mogućnosti je obogatila svojim sudjelovanjem i predstavljanjem i Gorska služba spašavanja Makarska. 

Na štandovima je bilo svega od sportske opreme, raznih eko proizvoda, uresa, literature do slastica. Nešto se moglo kušati gratis poput kolača koje je su pripremili učenici Srednje strukovne škole Makarska, a nešto kupiti ili  pak nabaviti uz prilog za humanitarnu akciju „Marko te treba“, ali svi zajedno i izlagači i građani sasvim gratis su uživali u dobroj atmosferi. 

„Promijenili smo ove godine lokaciju i izabrali Trg 156. brigade HV gdje je nešto intimnija atmosfera i to se pokazalo dobrim. Sajam mogućnosti je projekt Gradske uprave osmišljen u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijskom upravom Splitsko-dalmatinskom. Cilj projekta je promovirati sve dobro našeg grada kako bi se zajednički othrvali negativnim pojavama kao što su droga, alkohol i ostali rizični oblici ponašanja, podsjetila je Marina Andačić  Krivić, u ime organizatora, Odjela za društvene djelatnosti grada Makarske.

Korist od ovakvih projekata je višestruka i imaju je svi, osobito djeca i mladi koji su budućnost našeg grada, a kojima i ovaj put valja zahvaliti na iznimno lijepom i bogatom sajmu koji su nam priredili.

Piše Janja Glučina   Foto Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh