Limeni stogodišnjaci na makarskom mulu

Rally oldtimera ’2Fast4You’ na ruti Ancona-Dubrovnik zastao u Makarskoj

Nenadano zaljubljenici u stare automobile 1. lipnja na makarskom mulu mogli su oči ‘nahraniti’ pogledom na oldtimere, najviše marke bugatti, proizvedene početkom prošlog stoljeća. U njihovo vrijeme, 20-ih godina, bili su znak prestiža, a to su unatoč svojoj starosti i ostali. Scene iz crno-bijelih filmova kao da su oživjele podno Biokova.

U dvosjedima koji odišu mirisom patine ali i brige za nešto rijetko (vrijedno i po 400 tisuća eura) dovezli su se ponosni postariji vozači s pratnjom. Naime, Makarska je prvi put ove godine zahvaljujući županijskoj i makarskoj turističkoj zajednici ugostila 20 oldtimera,čiji su  vlasnici iz cijelog svijeta, a u okviru „Rallya ’2Fast4You’“ koji organizira talijanska agencija ‘Solo Croazia’.

Tijekom zadržavanja u Makarskoj posjetili su Malakološki muzej. K tome su stari automobili bili posebna atrakcija ne samo za domaćine već i goste pa su fotoaparati samo škljocali.

Rally je nastavio svoj put prema Stonu i Dubrovniku, gdje će gosti odsjesti u najelitnijim hotelima, a potom je povratak kroz Bosnu i Hercegovinu, prema Zadru i Splitu.

  • Piše Jasna Morović
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh