Jubilej proslavljen koncertom: Klapa Makarska već 45 godina ambasador grada

Naša je ljubav pjesma. Ovih samo par riječi otkriva dugovječnost klape Makarska koja je koncertom 24. listopada proslavila 45 godina kontinuiranog djelovanja, pod pokroviteljstvom Grada Makarske, a kao dobar domaćin iskazao se hotel Biokovo. Večer ispunjena sjećanjem na početke, popraćeno slajdovima starih fotografija iz albuma klape, a sve je krenulo od pjevača iz muškog zbora Josip Jurčević, i djelovanje od 1968., do danas, bila je najljepša kruna proslave Dana grada Makarske.

Klapskim slavljenicima na velikom, ali rijetkom jubileju čestitao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić istaknuvši kako su ambasadori klapske pjesme ne samo Makarske, već Hrvatske, a budući da je iza njih više od dvije tisuće nastupa, oni na najljepši način pronose kulturno nasljeđe po cijelom svijetu. Želim da zajedno proslavimo 50. rođendan klape Makarska, poručio je Družianić.

Voditeljica ove glazbene večeri, na kojoj se klicalo klapskoj pjesmi, Ružana Kovač podsjetila je brojne nastupe klape kojoj je prvi voditelj bio pok. Joško Buble, a posljednjih dvadeset je pod voditeljskom palicom Milana Jakića. Jedna od posebnosti klape Makarska je što ima mandolinsku i gitarističku pratnju, a od jedanaest članova Romo Puharić i Marko Čarija su od prvog dana u klapi. Izdali su tri nosača zvuka, a četvrti je u pripremi, a na njemu iznenađenje – šlageri iz naftalina.

 Piše Jasna Morović   Foto Ivor

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh