Vatrogasci Tučepi slave 30 godina postojanja: Prezentacija vatrogasne opreme i zabava u lučici

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tučepi danas bogatim programom obilježava 30. obljetnicu osnutka. Proslava je otpočela sjećanjem na pokojne vatrogasce. Izaslanstva  DVD Tučepi, na čelu sa predsjednikom Davorom Žganjerom, i zapovjednikom Goranom Bušelićem, položili su cvijeće i zapalili svijeće za pokojne vatrogasce na groblju Male Gospe u Tučepima. Svetu misu je vodio i blagoslovio vatrogasnu zastavu župnik fra Nediljiko Šabić. Tučepskim vatrogascima njihov jubilej čestitao je načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić. Slavlje tučepskih vatrogasaca uveličali su i njihove kolege vatrogasci iz Njemačke, Austrije i Slovenije.

U tučepskoj lučici je upriličena prezentacija DVD Tučepi, vatrogasaca i vatrogasne opreme, edukativnih materijala… Na ovom svojevrsnom sajmu vatrogastva u tučepskoj lučici upriličen je zabavni program, glazba i igre za djecu,  puno zabave, ali i ručak koji priprema Makarski Marendin.

Večeras na svečanoj sjednici na kojoj su dolazak najavili mnogi uzvanici vatrogascima će se za deset, dvadeset i 30 godina rada uručiti zlatne, srebrene i brončane medalje za požrtvovan rad i doprinos DVD Tučepi.  

Piše Janja Glučina Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh