Primanje makarskog gradonačelnika: Izudin Husičić darovao 110 puta krv za dobro drugih

Izudin Husičić danas je krv darovao 110. put i za njega je svečano primanje upriličio makarski gradonačelnik Tonći Bilić. -Čast mi je pozdraviti našeg sugrađanina dobrovoljnog darovatelja krvi. Istodobno izražavam žaljenje što je bilo propusta i do ovog primanja nije došlo ranijih godina. Sretan sam da taj propust ipak mogu ispraviti i to upravo sada kada Crveni križ slavi 135 godina rada, a Hrvatski crveni križ 20 godina samostalnog djelovanja i 60 godina dobrovoljnog darivanja krvi. U ime grada Makarske, gradonačelnik Bilić je ovom jubilarnom darovatelju krvi uručio prigodan dar u znak zahvalnosti na darovanom crvenom zlatu. 

Darovateljima krvi, osobito gospodinu Izudinu Husičiću, zahvalio je i dogradonačelnik Miroslav Družianić.

O zaslugama dobrovoljnih darovatelja krvi po kojima  Makarska prednjači u županiji i aktivnostima darovatelja na cijelom Makarskom primorju, a osobito u Gradcu gdje 20 godina postoji posebna Udruga dobrovoljnih darovatelja u okviru Crvenog križa Makarska, podsjetili su Ana Nikolac, predsjednica i Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska.

Inače, Izudin je u Makarskoj jedan od trojice darovatelja uz Zdenka Gavića i Milivoja Runtića koji su više od 100 puta darovali krv, podsjetila je Ana Nikolac.

Iako je Husičić još prije dvije godine oborio rekord darovatelja od stotinu davanja krvi, eto do sada nikada nije bio primljen u Gradu. Ove će godine biti na primanju i kod predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića od kojega će dobiti odlikovanje, kako nam je potvrdio Gloryan Grabner.

Ovaj nesebičan darovatelj  nije od velikih riječi. Samozatajno veli da ga je na darivanje krvi od uvijek  poticala želja da pomogne drugim ljudima. Tako je i danas i dok god može bit će dragovoljni darovatelj krvi. Prvi put je krv darovao gotovo prije 40 godina, odnosno 1974. kada je bio 21 godišnjak. I ponovno bi isto, kaže Izudin Husičić, koji je krv darovao 110 puta za dobro drugih.

 Piše Janja Glučina      Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh