Na Briljantinovu 14. turniru nastupilo 400 plesača

Na međunarodnom plesnom natjecanju u OŠ Stjepana Ivičevića nadmetalo se 29 klubova

Od 1999. godine, kada je Športski plesni klub Briljantin iz Makarske organizirao prvi međunarodni turnir u športsko-standardnim i latinsko-američkim plesovima, taj kontinuitet nije prekinut, organiziran je 14. po redu.

Stoga je prva lipanjska subota ponovno bila u znaku plesa, a natjecanje je održano u dvorani Osnovne škole Stjepana Ivičevića, čije je gledalište s četiristotinjak mjesta bilo skroz popunjeno. Briljantin, s predsjednikom Franom Mucićem, se još jedanput potvrdio kao uspješan organizator turnira, jedinog s tako drugom tradicijom u Hrvatskoj, a na Jadranu to je jedino natjecanje u plesu.

Na turniru u plesu natjecalo se 29 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovačke, ukupno 400 plesača, djece i veterana, od 8 do 35 godina starosti. Tvom prigodom Hrvatski športski plesni savez u Makarskoj je proslavio dvadeset godina postojanja.

- Zadovoljni smo kako je sve proteklo, jedino nam je žao što nismo, zbog nedostatka prostora, mogli udovoljiti pozivu plesnog kluba iz Ukrajine koji su namjeravali doći sa 16 autobusa, ukupno 600 gostiju, i ostati dva tjedna. Odrazilo bi se to dobro i u turističkim noćenjima. Već se pripremamo za 15. turnir, a imamo ponude i hrvatskog i međunarodnog saveza da ovo natjecanje preraste u još veće natjecanje. Velikim smo slovima na plesnoj karti, ali od Grada Makarske očekujemo da još više prepozna značaj turnira jer on nije samo športska i kulturna priredba već postaje makarski brend.

Briljantinovci među zlatnima

Članovi ŠPK Briljantin osvojili su nekoliko medalja. Marinela Pavlinović  i Vanja Turić bili su zlatni u standardnim i latino plesovima. Ivana Mešić i Ante Radoš, Mia Jujnović i Ivan Boras okitili su se srebrom i broncom. U finalu su plesali i Lara i Karlo Antunović.

Piše Jasna Morović

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh