Zelenka: Nastavak radova u Splitskoj ulici najavljen, a još nije ni započeo

Trebali su radovi na cestama u naselju Zelenka biti nastavljeni 15. studenog. Unatoč iznimno lijepom vremenu, ipak nisu!

Zašto?

-Radovi na gradnji oborinske odvodnje nisu nastavljeni zbog  dvojakih problema. Projektant oborinske kanalizacije koji je izradio ostale dijelove glavnog  projekta, nije izradio glavni projekat za dio koji se odnosi na prelazak oborinske kanalizacije, samim tim i prokopa rova preko magistrale odnosno državne ceste D8. Budući da Grad Makarska nema glavni projekt ne može imati niti potvrdu glavnog projekta, a samim tim niti suglasnosti od Hrvatskih cesta za prokop i prelazak kanalizacije preko magistrale, odnosno preko državne ceste D8. U pregovorima smo s izvođačima da se nastve radovi na onom dijelu za koji imamo potvrdu glavnog projekta, a to je dio Splitske ulice, od Đakovačke do puta za Veliko Brdo, te da se započnu radovi od potoka u Ilirskoj ulici i Ulicom Dmine Papalića do magistrale. Za to vrijeme bi trebali dobiti glavni projekt od projektanta GIM compani Zadar. Oni su trebali u proljeće to napraviti, kada se radio prvi dio projekta. Projektant se izgovarao na ljeto te da ima previše posla i slično. Upozoravani su iz Makarske da kasne s tim projektom i da ga žurno dostave. No kad je došao 15. listopad projekta nigdje!?! Projektant se samo ispričao i nikom ništa, kaže Tonči Vuković, voditelj Odsjeka za prostorno plansku dokumentaciju u Odjelu za gospodarenje prostorom Grada Makarske.  

Nakon gradnje sustava oborinskih voda i rekonstrukcije dijela Splitske ulice prije početka turističke sezone isti izvođači Brodomerkur Split, za sustav odvodnje oborinskih voda i  Cestogradnja Split, za asfaltiranje i gradnju nogostupa, obvezali su se nastaviti radove nakon sezone, 15. listopada. Treba prema programu nastaviti gradnju sustava oborinske kanalizacije i rekonstrukcije Splitske ulice prema zapadu i cesti za Veliko Brdo, te spoj Splitske i Zagrebačke ulice prema rotoru kroz Slavonsku ulicu, a zatim dio ulice od kružnog toka na Zelenki, Zagrebačkom ulicom preko magistrale. Sve je to odavna poznato. Ali kada će se projektant smilovati, a prema  najnovijem obećanju trebao bi do 15. studenog, dostaviti projekt nužan za nastavak izgradnje  sustava oborinskih voda, ipak nitko pouzdano ne zna. Nadamo se da neće oborine biti brže i prouzročiti niz nevolja.

Piše  i foto Janja Glučina

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh