Održan tradicionalni uspon na Biokovo

Izlet koji ne bi trebalo propuštati

Premda odgođen, tradicionalni svibanjski  uspon na Biokovo  uspješno je organiziran i ove godine. U nedjelju se u organizaciji HPD-a „Biokovo“ s Kačićeva trga  prema Vošcu uputilo 27 planinara svih starosnih dobi, a tamo im se pridružio veći broj ljubitelja planine

-U Makru nam se priključilo gotovo još toliko planinara dok nas je na samom Biokovu dočekao puno veći broj. Mislim da je ove godine u usponu sudjelovalo 250 ljudi. Bilo ih je koji su došli dan prije i spavali  na Biokovu pod šatorima i kućama, bila je grupa biciklista  i  planinara iz HPD-a „Nikola Tesla“ iz Zagreba i    mnogih drugih planinarskih društava. I ranijih godina je znalo manje ljudi krenuti iz grada, ali bi nam se tijekom dana priključivali u  tradicionalnom programu  izleta na Vošac – kaže Tonći Lalić, glavni organizator uspona na Biokovo.

 Doznajemo od sudionika biokovskog uspona  kako je i ove  godine  Riđo napravio izvrstan  fažol. -Dijelili su se bonovi za besplatan fažol. Mnogi su pojeli i po dvije porcije, a ostatak od stotinjak  porcija  smo podijelili u Makru  i Velikom Brdu tko je htio – dodaje Lalić. Za sjajnu i veselu atmosferu pobrinuli su se glazbenici iz Tučepi, a bilo je i natjecanja. U potezanju konopa pobijedila je naša ekipa muškaraca i osvojila  pršut, dar hotela Biokovo. Žene su također pobijedile, ali iz drugog  pokušaja jer je prvi put rezultat bio neriješen. Osvojile su CD Makarska. Zanimljivo, ove godine konop su potezali i najmlađi te tako  osvojili također CD  Makarska.

Svi oni koji su bili i ove godine na tradicionalnom usponu na Biokovo poručuju – ovo je izlet koji ne treba propustiti!

  • Piše Janja Glučina
  • snimio Stipe Bušelić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh