Dogovor Grada i HEP-a za trafostanicu na GSC: Izmještanjem više prostora u zgradi i bolja opskrba strujom

HEP je odlučio udovoljiti zahtjevu Grada Makarske kojim se tražilo izmještanje trafostanice Osejava iz upravne zgrade Gradskog sportskog centra, doznajemo od gradonačelnika Tonća Bilića. Premještanje trafostanice iz objekta u dvorište dio je većeg projekta rekonstrukcije i nadogradnje stare upravne zgrade koji građevinsku dozvolu ima još od 2008. godine. Kako je po prvoj građevinskoj dozvoli trafostanica planirana unutar objekta, trenutno je u tijeku preprojektiranje kroz koje će se odrediti nova lokacija. S obzirom da se radi o financijski i tehnički zahtjevnom poslu obveze Grada i HEP-a regulirat će se posebnim ugovorom.

– Na ovaj način povećat ćemo korisnu površinu prostora u zgradi, ali i dobiti trafostanicu puno većeg kapaciteta čime ćemo riješiti potrebe i drugih javnih objekata u neposrednoj blizini. Prije svega mislim na budući lukobran ili planiranu javnu rasvjetu kroz Osejavu, rekao nam je gradonačelnik Bilić.

Naime, riječ je o projektu koji se, unatoč činjenici da je jedan od rijetkih gradskih projekata za koje je postojala sva dokumentacija, godinama nije pomakao s mrtve točke. Gradonačelnik Bilić ideju o rekonstrukciji stare upravne zgrade  aktualizirao je odmah po dolasku na vlast te započeo razgovore o zajedničkom ulaganju s ravnateljem Javne ustanove Parka prirode Biokovo Nenadom Bekavacem. Načelni dogovor Grada i Parka prirode Biokovo podržao je i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

Budući objekt trebao bi imati prizemlje i dva kata. Javna ustanova bi dobila prezentacijski centar i uredske prostore, dok bi u dijelu koji bi pripao Gradu bili uredski prostori i smještajni kapaciteti.

MP

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh