Zelenka: Nastavaljeni radovi u Splitskoj ulici

U naselju Zelenka nastavljeni su danas radovi na izgradnji oborinskih voda. Jutros je počelo propilavanje starog asfalta od križanja Splitske i Đakovačke do puta za Veliko Brdo.

Podsjetimo, nakon gradnje sustava oborinskih voda i rekonstrukcije dijela Splitske ulice prije početka turističke sezone isti izvođači Brodomerkur Split, za sustav odvodnje oborinskih voda i Cestogradnja Split, za asfaltiranje i gradnju nogostupa, obvezali su se nastaviti radove. Prema programu nastavlja se gradnja sustava oborinske kanalizacije i rekonstrukcije Splitske ulice prema zapadu i cesti za Veliko Brdo, te spoj Splitske i Zagrebačke ulice prema rotoru kroz Slavonsku ulicu, a zatim dio ulice od kružnog toka na Zelenki, Zagrebačkom ulicom preko magistrale.

Radovi na gradnji oborinske odvodnje nisu nastavljeni kako je ranije dogovarano 15. listopada zbog dvojakih problema prema riječima Tonča Vukovića, voditelja Odsjeka za prostorno plansku dokumentaciju u Odjelu za gospodarenje prostorom Grada Makarske.  Projektant oborinske kanalizacije koji je izradio ostale dijelove glavnog  projekta, nije izradio glavni projekt za dio koji se odnosi na prelazak oborinske kanalizacije, samim tim i prokopa rova preko magistrale odnosno državne ceste D8. Budući da Grad Makarska nema glavni projekt ne može imati niti potvrdu glavnog projekta, a samim tim niti suglasnosti od Hrvatskih cesta za prokop i prelazak kanalizacije preko magistrale, odnosno preko državne ceste D8. Pregovorima je s izvođačima dogovoren nastavak radova na onom dijelu za koji imamo potvrdu glavnog projekta, a to je dio Splitske ulice, od Đakovačke do puta za Veliko Brdo, te da se započnu radovi od potoka u Ilirskoj ulici i Ulicom Dmine Papalića do magistrale. Za to vrijeme bi trebali dobiti glavni projekt od projektanta GIM company Zadar, kaže Tonči Vuković.

Piše i foto Janja Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh