Dogradonačelnica Lori Veličković: Grad će ispoštivati svoje obveze prema vlasnicima zemlje na trasi cesta za stanove POS-a

Danas su radnici splitskog Cestara, izvođača radova na trasi ceste koja vodi do stanova POS-a, bili onemogućeni u izvođenju građevinskih radova, a upravo su na tom dijelu najveći zemljani radovi.

Zamjenica gradonačelnika Lori Veličković ističe kako će Grad ustrajati u izgradnji prometnica za zgrade POS-a, a radi se o dvije prometnice A i B. Izgradnja prometnica temelji se na pravomoćnoj lokacijskoj dozvoli i potvrdi glavnog projekta. Grad Makarska je u posjedu predmetnih nekretnina. Ometanje radova započelo je prije deset dana.

Vlasnik poduzeća Abacus d.o.o. iz Ravče smatra da je trebao biti stranka u postupku jer je suvlasnik dijela nekretnine č.s. 401/2  k.o. Makarska-Makar. Grad Makarska ne spori suvlasnički odnos na predmetnoj nekretnini na kojoj su još kao suvlasnici upisani Župa sv. Marka s 3200 m2, Abacus d.o.o. s 1980 m2 te Grad Makarska s 420 m2, pojašnjava dogradonačenica Veličković.

Nadalje, ističe da će. ako se utvrdi da dio trase prolazi preko nekretnine na koju kao suvlasnik pravo polaže Abacus d.o.o., Grad Makarska isplatiti Abacusu naknadu po tržišnoj cijeni kao i ostalim vlasnicima čije su nekretnine ušle u trasu prometnice koja vodi do stanova POS-a.

Piše Jasna Morović    Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh