Iz PU splitsko-dalmatinske u povodu Dana Martinja: Vozači, ako pijete neka vas drugi voze!

Na području Republike Hrvatske se od 8. do 11. studenog obilježavaju „Dani Martinja“, narodni običaji krštenja mošta, zbog čega se u cestovnom prometu očekuje povećan broj sudionika pod utjecajem alkohola.

U cilju prevencije prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policijski službenici će na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi pojačane aktivnosti u prometu, koje se prvenstveno odnose na sankcioniranje vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i na sankcioniranje prekršaja prekoračenja brzine, korištenja mobitela za vrijeme vožnje, te nekorištenja sigurnosnog pojasa na svim sjedalima u vozilima i zaštitne kacige na mopedima i motociklima – zbog kojih često dolazi do teških posljedica u prometnim nesrećama, ističu u PU splitsko-dalmatinskoj.

Inače, tijekom deset mjeseci ove godine, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su ukupno 2 803 prometne nesreće. U 228 prometnih nesreća, sudionici (najvećim djelom vozači) su bili pod utjecajem alkohola.

PU splitsko-dalmatinska građane također obavještava da će policijski službenici, osim u „Danima Martinja“, tijekom studenog i prosinca također intenzivirati postupanje u prometu na području ove Policijske uprave. Kako vlastitim ponašanjem ne bi doveli u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, molimo građane da se pridržavaju zakonskih propisa, a posebno da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva – koristite javni ili taxi prijevoz, pješačite ili unaprijed dogovorite s nekim iz društva tko će ostati trijezan i voziti natrag. U uvjetima noćne vožnje, posebno vikendom, vozite sporije i opreznije, a pritom ne zaboravite da nema opravdanog razloga za vožnju pod utjecajem alkohola i opojnih droga, poručuju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pripremila  Jasna Morović    Foto Arhiva MP

 

 

 

 

                                                          

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh