Udruga Milan Ožić Mike: Andrea Srzić dobitnica prve stipendije

Udruga Milan Ožić Mikeudruga s najvećim osmijehom, u lipnju je raspisala Natječaj za dodjelu stipendije učeniku s područja grada Makarske za upis na visoko učilište u ak. god. 2013/2014. u iznosu od 10.000,00 kuna.

Na natječaj, koji je zatvoren 30. rujna 2013., prijavile su se 3 osobe, a dobitnica ove vrijedne stipendije je Andrea Srzić, brucošica Pravnog fakulteta u Zagrebu. Stručnu ocjenjivačku komisiju činili su Dragan Ožić, predsjednik te članovi Lidija Vukadin Vranješ i Petar Kelvišer.

Dragan Ožić ističe kako je cilj raspisivanja ovog natječaja bio je motivirati, ali i osvijestiti studente o važnosti njihove uloge u aktivnom razvoju i promidžbi lokalne zajednice, bez obzira na mjesto studiranja. Upravo stoga, i kriteriji za odabir kandidata nisu bili uobičajeni. Osnovni dio prijave koji je nosio najveći broj bodova, bio je obrazac prijavnice u kojoj su kandidati morali odgovoriti na niz pitanja o gradu i problemima u njemu, njihovom doprinosu u razvoju lokalne zajednice, njihova razmišljanja o budućnosti svog života u Makarskoj i sl. Osim prijavnice, bodovao se prosječan opći uspjeh u dosadašnjem srednjoškolskom školovanju, osvojene nagrade na državnim natjecanjima iz znanja, upis na visoko učilište koje predstavlja deficitarno zanimanje i intervju sa stručnom ocjenjivačkom komisijom – koji je bio presudan u donošenju odluke o dobitniku stipendije. Upravo je intervju stručnoj ocjenjivačkoj komisiji izazvao glavobolju, jer se radi o redom izuzetno kvalitetnim, kreativnim i zanimljivim mladim osobama koje itekako mogu, znaju i žele pridonijeti kreiranju društvenog života našega grada te je bilo teško odlučiti kome dati najveći broj bodova, kazao je Ožić.

Udruga će stipendistici isplačivati mjesečnu potporu u iznosu od 1.000,00 kn u obliku 10 redovitih isplata, dok se od stipendiste u svojem akademskom i društvenom angažmanu i djelovanju očekuje promidžba rada Udruge i grada Makarske u mjestu studiranja, kao i potpora gradskih projekata s ciljem promicanja humanosti i znanja. Ukoliko stipendistica bude uspješna i ukoliko bude zadovoljila kriterije Ugovora, Udruga će je pratiti sve godine njezina studiranja!

-Ponosan sam i sretan što je Udruga u svom kratkom djelovanju, a zahvaljujući našim građanima koji su prepoznali naš trud i aktivnosti, uspjela u realizaciji projekta „Stipendija“. Još me više raduje što ćemo pomoći u školovanju studentice Andree, koja je od strane stručne ocjenjivačke komisije ocijenjena s najvećim brojem bodova, što znači da je prepoznata kao najperspektivnija u ostvarivanju ciljeva stipendije, ističe Dragan Ožić, predsjednik Udruge Milan Ožić Mike.

Piše Jasna Morović    Foto Udruga Milan Ožić Mike

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh