Prilika za džeparac

Učenici  zainteresirani za čišćenje gradske plaže

I ove godine Makarski komunalac daje priliku  učenicima da zarade džeparac. Za održavanje gradske plaže, park šuma Sv. Petar  i Osejava, te prostora uz javnoprometne površine, odnosno šetnicu, svake godine u Makarskom komunalcu angažiraju učenike. I bez poziva i natječaja sami podnose zahtjeve. Prošle je godine na taj način radilo  60 učenika, do danas ih je  zahtjev podnijelo 43-oje, a radi se od 1. srpnja u dva turnusa

Već do danas (a svakodnevno pristižu) zaprimili su u Makarskom komunalcu 43 zahtjeva za taj sezonski rad, a podnijeti ga mogu samo učenici stariji od 15 godina. Posao počinje 1. srpnja, kažu u Makarskom komunalcu. Tako se omogućava ovdašnjoj djeci da zarade vlastiti džeparac i na taj način i pomoć njihovim roditeljima. S druge strane održavanje plaža je posao sezonskog karaktera pa je izvrsna prilika da se upravo na tim poslovima angažiraju tijekom ljeta oni koji su spremni raditi.

Sudeći po broju zahtjeva već prispjelih u Makarski komunalac,  među makarskim učenicima  takvih je znatan broj.

-Do danas se prijavilo 43-oje učenika. Radit će se u dva turnusa: od 1. do 31. srpnja  i  od 1. do 31. kolovoza. To su dva mjeseca, a  radi se u smjenama i to jutarnja od 5 do 9 sati  te  poslijepodnevna od 17 do 20 sati. S obzirom da je  posao  plaćen  70 kn neto po danu, plus svi  doprinosi, džeparac će iznositi oko 2000 kn na mjesec. Svake godine nastojimo udovoljiti svim zahtjevima tako da posao dobiju svi koji podnesu zahtjev i žele raditi – kaže Mladen Milunović, voditelj javnih službi Makarskog komunalca.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh