Savjetovalište Lanterna i ove godine organizira radionice: Izaberi nešto za sebe

I ove godine Savjetovalište „Lanterna“ i u Mjesecu borbe protiv ovisnosti 15.studenog  do 15.prosinca  organizira različite aktivnosti u okviru projekata “Izaberi nešto za sebe” i “Budi slobodan i NEovisan”. Već trinaestu godinu Savjetovalište „Lanterna“ radi na promicanju zdravog stila življenja putem savjetodavnog rada, osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih i edukativnih aktivnosti. Kvalitetno provođenje slobodnog vremena jedna je od najboljih mjera prevencije ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja. Cilj „Lanterne“ je ovakvim radionicama djeci i mladima pružiti mogućnost da nauče nešto novo, pronađu nove prijatelje, dobro se zabave. Surađujući sa klubovima i društvima u Gradu žele i na ovaj način potaknuti djecu i mlade da se uključe u ono što im se u Gradu organizirano nudi. Zato, iz Lanterne pozivaju  djecu i mlade da  im se pridruže kao i ranijih godina. Program se provodi zahvaljujući podršci Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Makarske.

Izradi svoj božićni ukras

Prva radionica za učenike od petog do osmog razreda počinje 20. studenog, srijedom i petkom u prostorijama Savjetovališta Lanterna od 18.30 sati. Voditeljica radionice je akademska slikarica Ivana Glibota.

Rdionice za mlade

Radionice za mlade  počinju 23.studenog, kada je prva zakazana, i to  s početkom u 11 sati u prostoru Savjetovališta Lanterna, Trg Tina Ujevića. Za sudjelovanje zainteresirani se mogu prijaviti kod školskog psihologa ili na mobitel  098 95 91 594. Treba požuriti jer je broj sudiobnika ograničen. Voditeljica je Maja Andrijašević, realitetni terapeut.

U radionicama mladi mogu učiti pronaći odgovore na pitanja: kako poboljšati odnose s drugima, kako bolje komunicirati, kako vješto donositi  odluke, kako razviti svoje samopouzdanje i kako lakše učiti uz brain gym i mentalne mape.

Piše J.Glučina  

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh