U ponedjeljak 18. studenog započinje treće izdanje Fotona

Od ponedjeljka 18. studenog započinje treće izdanje Fotona, makarskog festivala fotografije koji će u sedam dana trajanja donijeti devet izložbi s područja suvremene hrvatske fotografije, te bogati popratni program uz prezentacije, radionice, prodajnu izložbu, plesni performans te glazbeni program.

Jeseni Foton započinje u ponedjeljak u 18 sati u prostorijama wine bara Grabovac, izložbom Mrvice sa stola našeg poznatog književnika, a ovaj put i fotografa, Veljka Barbierija  koji će plakat a3 final foton 2013.3-01premijerno predstaviti fotografije koje će se naći u njegovoj istoimenoj knjizi čije se izdanje tek očekuje. Glavni gost manifestacije je Mio Vesović, poznati hrvatski fotograf čija je karijera započela još u legendarnim studentskim časopisima Polet i Studentski list, a koji će u prostorijama Gradske galerije Antuna Gojaka predstaviti seriju crno-bijelih portreta od kojih će neki po prvi put biti izloženi u javnosti. Vesović će osim toga održati i trodnevnu radionicu u savjetovalištu Lanterna ( četvrtak, petak i subota op.a.) pod nazivom Izrada analognih portreta, koja će polaznicima dati priliku upoznati se i sudjelovati u procesu stvaranja i razvijanja analogne fotografije.

Osim toga, jesenski Foton predstavit će i niz uspješnih fotografa nove generacije – Ninu Đurđević, Nives Milješić i Borka Vukosava, kao i lokalne profesionalce te amatere Juru Divića, Marka Vodanovića, Mihovila Marinovića te Tončija Talaju. Očekuje nas i prodajna izložba fotografija Ognjena Vrljička, performans pod nazivom ‘Apokalipsa’, u organizaciji Centra za pokret, održat će se u prostoru Merkura 5 dok će u glazbenim večerima u tjednu Fotona uživati posjetitelji Udruge Rockatansky, Pivnice Pivac i bara Mirakul.

O.Franić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh