Deseta – jubilarna Biciklijada

Deseta – jubilarna Biciklijada održat će se u subotu 9. lipnja 2012. na gradskoj rivi od 9 do 12 sati. Očekuje se sudjelovanje biciklista iz cijele Hrvatske, a za sve natjecatelje i gledatelje pripremljen je bogat zabavni program.

Kao uvod u natjecanje, u petak navečer (8. lipnja) organizirana je radionica za podešavanje i servisiranje bicikla, projekcija slika s ranije održanih biciklijada i koncert mladih makarskih bendova.

Organizatori su i ove godine Udruga Savjetovalište „Lanterna“ i Biciklistički klub „Makarska“, u sklopu radionica osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih. Pokrovitelji su Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, te Ministarstvo socijalne politike i mladih i Ministarstvo zdravlja.

Uz to što Biciklijada treba razvijati odgovoran odnos u prometu, skrećući pozornost  javnosti na zaštitu djece i obvezu korištenja kaciga, organizatori podsjećaju kako joj je cilj prevencija i fizičkog i psihičkog zdravlja, na način da se aktivan odmor suprotstaviti dosadi, čime se u konačnici utječe na smanjenje interesa za uzimanje droga i alkohola.

PROGRAM:

Petak, 8. lipnja 2012. / Gradska riva

19:00  - Radionica podešavanja i servisiranja bicikla
20:00  - Zabavni program (bendovi ‘Zamisli da zvuči dobro’, ‘Qu’est-ce que c’est?’ i Florijan Tavić)

Subota, 9. lipnja 2012.  / Gradska riva

 9:00  - Podjela brojeva i majica
9:40  - Defile Gradske glazbe
10:00  - Početak utrke
10:30  – Izvlačenje lutrije i zabavni program u kojem sudjeluju: plesna skupina Studio Performance, Mare Beroš, Marina Mišković, Josipa Šabić, Martina Brbić Sablić, Lorena Vuletić.

Voditelj programa je Joško Marče.

Obavijest vozačima:

Zbog održavanja Biciklijade, u subotu 9. lipnja od 7 do 13 sati za sav će promet biti zatvorena gradska riva, od križanja s Ulicom Stjepana Radića (TC Merces).

Za vrijeme prolaza sudionika Biciklijade, od 10 do 11 sati, za promet će biti povremeno zatvorene i sljedeće ulice – Franjevački put – do križanja s Ulicom Stjepana Ivičevića na  novom raskružju na Dugišu, Ulica don Mihovila Pavlinovića, te Ulica Ante Starčevića, do kružnog toka i križanja s Ulicom kralja Zvonimira, kao i potonja ulica.

Pozivaju se vozači na izmještanje svojih vozila s gradske rive, jer će u suprotnom isto obaviti pauk služba o trošku vlasnika automobila.

Isto tako, vozače se poziva na izbjegavanje prometnica koje će koristiti biciklisti,  te na opreznu vožnju, zbog zaštite biciklista, a posebice najmlađih.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh