Udruga Milan Ožić Mike dodijelila prvu stipendiju: Studentica Andrea Srzić potpisala ugovor

U hotelu Meteor danas su Dragan Ožić, predsjednik Udruge Milan Ožić Mike i brucošica Andrea Srzić potpisali ugovor o stipendiranju u nazočnosti članova Udruge, Andreinih roditelja, članova ocjenjivačke komisiije i media. Potpora iznosi 10 tisuća kuna koje će se isplaćivati mjesečno po tisuću kn s mogućnošću nastavka financiranja na ostale godine studija ukoliko bude aktivna u svome radu i studiranju.

 -Već iduću godinu planiramo raspisati drugi natječaj te bi „Stipendija“mogao postati tradicionalni projekt naše Udruge i grada, poručio je Dragan Ožić. Zahvalio je građanima bez čije potpore kaže ne bi bilo moguće realiziratzi ovaj projekt te poručio kako će i dalje svojim projektima osluškivati bilo i potrebe grada kakko bi pridonijeli kvalitetnijem životu u njemu, jer su ipak Udruga s najvećim osmijehom, poručio je Ožić.

-Zaslužni za realizaciju ove stipendije su svakako kreativno operativni tim koji su činili Lidija Vukadin Vranješ i Petar Kelvišer koji su ujedno bili i stručna ocjenjivačka komisija, podsjetio je Dragan Ožić naglasivši kako je cilj projekta „Stipendija“ osvijestiti studente o važnosti njihove uloge u aktivnom razvoju i promidžbi lokalne zajednice bez obzira na mjesto studiranja. Želja nam je također motivirati mlade koji studiraju ili su završili na povratak u Makarsku jer kroz aktivizam i društveno djelovanje svi trebamo utjecati na mijenjanje svijesti ljudi o problemima u lokalnoj sredini i mogućnost svih nas da aktivnim djelovanjem možemo i trebamo pokrenuti određene promjene. Mi se u odabiru kriterija u našem natječaju nismo vodili uobičajenom šablonom dosadašnjeg srednjoškolskog uspijeha. Najveći broj bodova nosila je prijavnica u kojoj su kandidati trebali odgovoriti na niz pitanja o gradu i problemima u njemu, njihovom doprinosu u razvoju zajednice, njihova razmišljanja o budućnosti svojeg života u Makarskoj.Veliki broj bodova nosio je intervju sa stručnom ocjenjivačkom komisijom na kojem su svi kandidati bili izvrsni pa je bilo teško. Bodove su nosile i osvojene nagrade na državnim natjecanjima iz znanja te upis na fakultet koji predstavlja deficitarno zanimanje.  U jakoj konkurenciji Andrea je ocjenjena s najvećim brojem bodova i sigurno je najperspektivnija kandidatkinja, te Udruga  ima pregršt planova za nju, poručio je Dragan Ožić.

Piše Janja Glučina Foto IvoR

Andrea Srzić aktivna u društvenom životu Makarske

-Nadam se da sam svojim trudom zaslužila ovu stipendiju i sigurno ću je opravdati svojim budućim gradskim aktivnostima.Potrudit ću se da se čuje glas nas studenata, glas mladih Makarske i pomoći ću također ovoj Udruzi i osobno u radu hvale vrijednih projekata za naš grad. Stipendija će meni svakako dobro doći za život i studiranje u Zagrebu, kazala je Andrea Srzić zahvalivši Udruzi Milan Ožić Mike na dodijeljenoj stipendiji. Andrea Srzić, odličnim uspijehom je završila jezičnu gimnaziju, govori tri strana jezika, voli kulturu, svira flautu, a u slobodno vrijeme bavi se poezijom, kuhanjem i glazbom. Niz godina je aktivna u Gradskoj glazbi Makarska a uskoro će biti i u makarskom big bandu. Ocjenjivačku komisiju je osvojila iskrenošću, čvrstim stavom i smjelim odgovorima, ali i velikom željom za promjenama i aktivnim sudjelovanjem u društvenom životu.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh