Izvorna makarska slastica sve bliže brendu

Dan torte makarane 10. lipnja u hotelu Park

U dijelu kulturno-zabavnog programa nastupit će Vokalna skupina Folklornog ansambla Tempet, klapa Fjoret i VIS „Gala“.  Hotel Osejava će prezentirati prigodno pakiranje za tortu makaranu kao originalni autohtoni suvenir grada Makarske

Ovogodišnje 7. natjecanje za najbolju tortu makaranu, koje organizira Grad Makarska u suradnji s brojnim prijateljima i partnerima u projektu, održat će se u nedjelju 10. lipnja 2012., od 19 sati, u sklopu programa Dana torte makarane, i to na novoj lokaciji – terasi hotela Park. Kao i prethodnih godina, majstoricama (ali i majstorima) torte makarane koji su se prijavili na natjecanje, prijatelj od samog početka – Apfel Makarska pripremio je bonove koje će utrošiti za namirnice, najavljuju iz Grada Makarske.

Turistička zajednica Makarske i Maraska d.d. potrudili su se za bogate nagrade: 1. mjesto u protuvrijednosti 1.500 kuna, 2. mjesto 1.000 kuna, te 3. mjesto 500 kuna, a vrijedne natjecateljice čeka i prigodan poklon domaćina – hotela Park.

U dijelu kulturno-zabavnog programa nastupit će Vokalna skupina Folklornog ansambla Tempet, klapa Fjoret i VIS „Gala“.

Torta makarana oduševila je posjetitelje na ovogodišnjem festivalu Dalmacija Wine Expo, a tu je i novi logotip torte makarane, odabran između 93 rada pristigla na natječaj. Svi ti radovi bit će izloženi u sklopu Dana torte makarane, što će zasigurno upotpuniti događaj. Posebno će se predstaviti pobjednički rad i promidžbeni materijali koje smo pripremili za ovu prigodu. Tako će hotel Osejava prezentirati prigodno pakiranje za tortu makaranu kao originalni autohtoni suvenir grada Makarske.

Žiri će, kao i svake godine, imati težak posao, a ocjenjivat će se: izgled, tekstura i okus. Predsjednik žirija je Veljko Barbieri – gastronomski stručnjak i književnik, a članovi: Ljubica Mihaljević Falak, umirovljenica – poznavateljica tradicionalne recepture torte makarane, Nikša Ivičević-Bukara –  najtrofejniji ugostitelj Makarskog primorja, dr. Jadranka Jurišić Bebek – epidemiologinja nastavnog Zavoda za javno zdravstvo SDŽ, Mišo Ivandić – tehnički direktor hotela Park i dugogodišnji stručnjak u ugostiteljstvu. Dakle – žiri od struke!

Mističnost i tajna recepture izvorne torte makarane zainteresirala je i hrvatskog gastronomada Renea Bakalovića, koji je također najavio svoj dolazak!

Dođite i doznajte zašto je jedinstven okus makarane postao radost gurmana, neizostavan dio ugostiteljsko-turističke promidžbe i ponos makarske tradicije, pozivaju iz Grada Makarske.

Inače, Grad Makarska i Turistička zajednica već neko vrijeme rade na zaštiti torte makarane kao nematerijalne kulturne baštine grada, te se čeka rješenje Ministarstva kulture o upisu torte makarane u registar nematerijalne kulturne baštine RH.

  • MP
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh