Palo 136 l kiše, u Podgori 177 l: Srušio se zid na Sportskom centru, veliki odroni u Tučepima i Podgori

Veliko kišno nevrijeme prošle noći zahvatilo je Makarsko primorje i prema informacijama Gradskog centra Osejava u protekla 24 sata palo je 136 litara kiše po metru kvadratnom. U Podgori je Tomislav Mrsić na kišomjernoj stanici izmjerio čak 177 l kiše po metru kvadratnom.

Velika količina padalina, na sreću, u Makarskoj nije ostavila posljedice osim što se urušio istočni zid uz glavni teren na Gradskom sportskom centru. Međutim, tijekom noći vozačima koji su prometovali od Makarske prema Gradcu i Vrgorcu trebao je veliki oprez. Dežurna ekipa Županijskih cesta imala je puno posla kako bi otklonila odrone u Podgori i Tučepima.

To što su u Makarskoj izostale neprilike zbog velike količine kiše nije slučajno. Kako doznajemo od Antonia Zeca, voditelja Pogona za komunalne djelatnosti Grada Makarske, sve su šahte na vrijeme pregledane i očišćene u suradnji s Vodovodom. Problemi jedino mogu nastati kada pojedini građevinari svojim radovima unište oborinsku mrežu i ne vrate je u prvobitno stanje, upozorava Zec.

Upućeniji u meteorološke prilike pojašnjavaju da je ovako velika količina oborina posljedica prolaska ciklone koja je prošla preko Primorja, a pri tome je zapela o bedem Biokova. Tijekom dana više se ne očekuju ovako velika kiša, bit će je ali manje i povremeno. Velika količina oborina oživjela je potok Proslap koji protiče kroz Kotišinu i ulijeva se u more na Nuglu, što je još jedna od zanimljivosti kišne oluje nad Makarskom.

Piše Jasna Morović    Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh