Birali ste – sada uživajte!

U Hrvatskoj ništa novo, samo stare političke priče

 Politolog dr. Anđelko Milardović izjavio je za portal Dnevno.hr da samo budale u Vladi ne vide kako nam zemlja propada. Donedavni SDP-ovac Ljubo Jurčić poručuje u istom članku kako je gospodarska situacija na samom dnu izdržljivosti i kako se više nema vremena čekati da se nekakve promjene dogode. On predlaže da se odustane od najavljenih Čačićevih investicija i sve snage upru u podizanje proizvodnje. Jurčić kaže da nema smisla ličiti fasade (Čačićev program obnove fasada) jer će tu biti potrošeno puno novca, a efekti za izlazak iz krize bit će vrlo mali ili ih uopće neće biti.

Pelješkog mosta – dok je ova garnitura na vlasti – neće biti, ali niti prolaza kroz Neum, odnosno njegovo zaleđe(tu inicijativu jako pogurao novi ministar prometa, inače doktor za turizam, Siniša Hajdaš Dončić). Sve je bilo gotovo dogovoreno. Bošnjački ministar u tamošnjoj Vladi i novopečeni ministar u hrvatskoj Vladi dogovorili su se, bez suglasnosti lokalne zajednice, da izgrade koridor koji bi išao neumskim zaleđem i tu općinu prepolovio na dva dijela. Naravno da su se domaćini, odnosno lokalno stanovništvo, pobunili protiv toga prijedloga jer je apsolutno na njihovu štetu, od cijelog projekta ne bi imali nikakve koristi, a o svemu odlučuju oni koji s Neumom nemaju nikakve veze.

Kako očito to rješenje neće podržati niti EU, prišlo se izgradnji trajekata, po nekima dva, a po drugima čak četiri, koji će spajati kopno sa Pelješcem, i to na mjestu početka izgradnje pelješkog mosta. Tako će Hrvatska ipak biti povezana svojim teritorijem, ali trajektnim vezama. Sigurno će doći vrijeme da se izgradi most. On je potreban i donio bi blagodati samom Pelješcu, Korčuli i Dubrovačkom primorju. To što ova politička garnitura (Milardović kaže budale) ne razumiju takve stvari, mi – birači, smo krivi. Sami smo ovo htjeli i sami smo ovo izabrali.

Također je od ranije poznato da je sadašnji predsjednik Vlade vrlo ograničen čovjek, ograničenih mogućnosti, znanja i vizije. Kao posljedica toga je smjena svih onih koji su u sustavu vlasti, a od kojih on ostaje u sjeni. Tako je vrlo brutalno prošla smjena dosadašnjeg guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog. Čovjek koji je imao rezultate i podršku javnosti, te koji se nije ustručavao suprotstaviti političkim moćnicima, smijenjen je. Za dvanaest godina uspješnog vođenja Narodne banke za nagradu je dobio telefonsku smjenu od Milanovića ili nikog i ničega. Tima je Milanović još jedanput pokazao, nakon izbora bez konkurencije u SDP-u, da u svojoj okolini podnosi samo ulizice i poltrone i da tu nema mjesta za one koji znaju i mogu.

A parada ponosa ili gay-parada u Splitu se primiče i dobiva konačno oblik onoga što ona jest. Nakon gluposti o ljudskim pravima i pravima zajednica dočekali smo da organizatori, pederi i prostitutke, a onda njihovi instruktori Vesna Pusić i ekipa, priznaju da se radi o političkoj paradi i političkom okupljanju. Uostalom, parade su oduvijek bile za pokazivanje, a ne za borbu za prava. Zato su u zabludi svi koji misle da je to parada kao i oni koji su nasjeli na priču o ljudskim pravima i slično. Ovo je najobičnija politička idiotarija s ciljem skretanja pažnje sa stvarnih problema u kojima se nalazima i sa nesposobnosti vladajuće garniture da te probleme riješimo. Isto tako ovo je ulizivanje organizatora, političkih mentora, bjelosvjetskim pederima, kako bi ostali i opstali na grbači ovoga naroda.

Ali ovako smo htjeli i neka nam bude!

  • Piše Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh