Priopćenje Foruma žena SDP-a Makarske: Protiv smo ustavnog definiranja braka kao zajednice muškarca i žene

Povodom obilježavanja 25. studenoga – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, te u svezi referenduma o ustavnom određenju braka, Forum žena SDP-a Makarske 25. studenoga je izdao priopćenje.

-Diljem svijeta 25. studenoga obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a ženske organizacije tim datumom započinju provoditi međunarodnu kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koja završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Time se simbolično povezuju ta dva datuma kako bi se istaknulo da su ženska prava – pravo na život bez nasilja, pravo na različitost i toleranciju, pravo na izbor – ujedno i ljudska prava.

Obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Socijaldemokratski forum žena SDP-a poziva građanke i građane da izađu na referendum 1. prosinca 2013. godine i izjasne se PROTIV ustavnoga definiranja braka kao zajednice muškarca i žene.

Definiranje braka kao heteroseksualne zajednice u Ustavu RH PROTIV je vrijednosti na kojima se temelji naš politički angažman i zato članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a GLASAJU PROTIV.

Ova je inicijativa usmjerena protiv temeljnih ljudskih prava – jednakosti, slobode i ravnopravnosti svih građanki i građana, a koje su do sada bile  zajamčene Ustavom RH. Definiranjem braka kao životne zajednice muškarca i žene u Ustav uvodimo diskriminaciju čime će se dosegnuta razina ljudskih prava u RH ozbiljno ugroziti.

Rastuća netolerancija i netrpeljivost spram različitosti u hrvatskome društvu i otvorene poruke mržnje – to su tendencije koje nas zabrinjavaju i kojima se i danas najoštrije suprotstavljamo.

Nasilje prema ženama, kao i nasilje prema pripadnicama i pripadnicima bilo koje manjinske skupine u hrvatskome društvu neprihvatljivo nam je i borba protiv iskaza mržnje nikada neće prestati biti na vrhu naše političke agende, stoji u priopćenju koje potpisuje Jagoda Martić, predsjednica Foruma žena SDP-a.

J. Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh