Na Izbornoj konvenciji: Viki Puharić i Sretan Glavičić potpredsjednici makarskog SDP-a

Gradska organizacija SDP-a Makarske 28. studenoga navečer u hotelu Park dobila je po prvi put dva potpredsjednika, izabrano je novo Predsjedništvo te Gradski odbor GO SDP-a Makarske.

Ukupno 125 članova Izborne konvencija tajnim glasovanjem odlučili su da će predsjedniku Tonću Biliću u vođenju stranke pomagati Viki Puharić i Sretan Glavičić, a na listi su još bili predloženi Stipe Bartulović, Nikša Gojak i Aleksandar Srzić. Potpredsjednica Puharić obećala je kako će funkcionirati kao tim, što i jest najveće bogatstvo makarskog SDP-a. –Bit ćemo produžena ruka predsjednika, sve što budemo radili bit će za dobrobit stranke i svih građana Makarske, poručio je Glavičić.

Od 15 predloženih kandidata na konvenciji ih je četvoro koji su dobili najviše glasova postali članovi Predsjedništva, i to Stipe Bartulović, Igor Batošić, Čedo Crljen, Jagoda Martić.

Makarski SDP ima i novi Gradski odbor, a čine ga Lori Veličković, Nikša Gojak, Aleksandar Srzić, Jadranka Puharić, Dušanka Grljušić, Branka Bilić Novak, Jakov Lovreta, Damir Puharić, Velimir Vidak Buljan, Snježana Ninčević, Ante Ravlić, Tonći Letica, Lenjin Puharić, Jurica Pavlović, Matko Buljan.

Makarski SDP na Županijskoj konvenciji u prosincu predstavljat će 14 članova Predsjedništva te predsjednik i potpredsjednici stranke.

Slavko Linić nije mogao doći zbog obveza u Saboru RH

Iako je bilo najavljen dolazak Slavka Linića ministar financija je morao odgoditi gostovanje na Izbornoj konvenciji makarskog SDP-a, a zbog obveza u Saboru RH, odnosno rasprave o državnom proračunu. Nakon intoniranja Lijepe naše i minutom šutnje odavanja počasti svim žrtvama u Domovinskom ratu i preminulim članovima SDP-a između dvije konvencije predsjednik Tonći Bilić pozdravio je goste. Uz Arsena Bauka, predsjednika Županijske organizacije SDP-a, Vedrana Lendića, tajnika za Dalmaciju, Sandru Mitrović Nikšić, tajnicu Županijskog SDP-a, Veljana Radojkovića, Borisa Ćurkovića, iz splitskog SDP-a, Katicu Visković, člana Glavnog odbora SDP-a Hrvatske kao i predstavnika SDP-a s općina Primorja skup su dolaskom uveličali Zlatko Lalić, predsjednik makarskog HNS-a te nezavisni, ali partneri u obnašanju vlasti s SDP-om i HNS-om Tonći Lalić i Aleksandar Bajić te Milan Grabovac, predsjednik HSU-a Makarska. Svi oni, zajedno s Jagodom Martić, predsjednicom Foruma žena SDP-a Makarske zaželjeli su uspjeh u radu konvencije te  poručili su da su odlučni voditi Makarsku pošteno, a vlast nisu osvojili već im je narod dao povjerenje za vođenje grada.

Bauk je zahvalio Makaranima koji su mu dali najviše glasova na lokalnim izborima, a obećao je podršku i potporu Vlade RH u zacrtanim projektima. Dodao je kako se vlast u državi više neće okretati prema onome što su drugi loše uradili već imaju snage i stručnosti uhvatiti se u koštac s novim izazovima, ponajprije vratiti dugove.

Predsjednik Bilić: Izvještaju o radu već su ocijenili građani, vodimo Makarsku nakon 12 godina

U Izvještaju o radu Gradske organizacije SDP-a Makarske predsjednik Tonći Bilić je između ostalog naglasio kako su ga već ocijenili građani, i SDP zajedno s koalicijskim partnerima, vodi grad nakon 12 godina. U svemu tome puno je pomogao Forum žena SDP-a i mladi SDP-a, ali i rad s članstvom. Rezultati na lokalnim izborima nas obvezuju, imamo volje, želje i energije pošteno voditi Makarsku. Dočekao nas je dug od 60 milijuna kuna, najviše zbog kredita za dvoranu i bazen. Već smo odradili četiri sjednice Gradskog vijeća. U 2014. su izbori za EU parlament ali i predsjednički, sve će to biti pokazatelji naše snage, najavio je Bilić, zahvalivši se svima koji su se kandidirali za članove u tijelima makarskog SDP-a, uz nadu da će u svojim potpredsjednicima imati desnu i lijevu ruku.

Za riječ se javio Tonći Pivac, predsjednik SAB-a Makarske i Primorja te izrazio uvjerenje kako će gradska vlast realizirati želje antifašista o davanju imena ulicama po zaslužnim ljudima iz NOB-a i iz drugih sfera života, ali koji su ostavili dubok trag na život Makarske. Lenjin Puharić je ustvrdio kako nije samo HDZ u državi opljačkao Hrvatsku već i vrh makarskog HDZ-a je to učinio svom gradu.

-Pred nama je dosta izazova, jedino ih zajedno možemo riješiti. Dok smo bili oporba mogli smo kritizirati, sada se od nas očekuju rezultati, ne smijemo prokockati šansu, zaključio je Bilić.

 

Piše Jasna Morović    Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh