Makarski HSS ima novo vodstvo: Predsjednik Gojko Pribisalić dobio jednoglasno povjerenje

Makarska organizacija HSS-a, koja je posljednjih dana bila u rukama povjerenika Tonća Božanića, predsjednika Županijske organizacije HSS-a, 28. studenoga dobila je novo vodstvo.

Na Izbornoj skupštini HSS-a Gradske organizacije Makarska u Vatrogasnom domu 29 nazočnih članova, od ukupno 47 sa članskom iskaznicom HSS-a, javnim glasovanjem za predsjednika su izabrali Gojka Pribisalića, potpredsjednici su Jakov Bilić i Jure Pribisalić, tajnik je postala Marhela Beroš, a blagajnica Tanja Rudelj. U Gradski odbor HSS-a jednoglasno su izabrani Mile Domazet, Nermin Zukić, Marko Grle, Hana Beroš Jašari, Denis Bartulović i Miroslav Dronjak. Novo vodstvo makarskog HSS zahvalilo je na povjerenju i poručilo kako su mladi i poletni te je pred njima budućnost. Razloga za optimizam imaju jer u Gradskom vijeću imaju jedan mandat.

U svom obraćanju makarskom HSS-u Božanić je podsjetio kako na području Županije splitsko-dalmatinske djeluje 41 organizacija HSS-a. -Drago mi je doći u Makarsku gdje je učinjen pozitivan iskorak i naša stranka je parlamentarna. Glas HSS se čuje, kazao je čelnik županijskog HSS-a. Podsjetio je da ugovor o suradnji koji na državnoj razini imaju s HDZ-om. Dvije političke stranke zajedno izlaze na EU izbore i predsjedničke, a što će biti pobjednička koalicija, naglasio je Božanić.

Naglasak je stavio na programe kojima se bavi HSS. U prvom planu tu je razvoj ruralnog područja, seoskog turizma, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, stavljanje u funkciju pomorskog dobra. U Europi se otvaraju EU fondovi, na nama je da pripremimo projekte i dobijemo sredstva, poručio je Tonči Božanić, koji je obećao kako će se na ostvarivanju tih ciljeva založiti i kao predsjednik Odbora za gospodarstvo Županije splitsko-dalmtinske.

Piše Jasna Morović  Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh