Prva ribarska fešta u Brelima

Turistička zajednica Brela svakog četvrtka gostima nudi doživljaj mora kroz delicije i pjesme

U Brelima se ovih dana odmara oko 1200 gostiju, pa se Turistička zajednica Brela, kao domaćin, pobrinula da im uz sve one gušte koje nudi pješčana plaža i Biokovo, ponudi i kulturno-zabavni događaj po kojem će se uvijek sjećati svog ljetovanja.

Tako je u lučici 7. lipnja organizirala prvu ovogodišnju ribarsku feštu. Goste su mamili mirisi ribe s gradela, a sve je pjesmom začinila breljanska klapa Berulija.

-Naši gosti su oduševljeni time da mogu doživjeti odmor kušajući domaće morske specijalitete i k tome dobro se zabaviti. Zato smo program ovogodišnjeg Breljanskog ljeta osmislili na način da će svakog četvrtka (do 13. Rujna) večer protjecati u znaku ribarske fešte – kaže Valentina Vitković, direktorica Ureda TZO Brela.

-Inače, u Brelima su otvoreni hoteli Soline, Berulia, Maestral, Marina, te apart-hotel Sunčeva postelja, i 60 posto je turista s njemačkom putovnicom. Hotelski smještaj odabralo je više od 800 gostiju, popunjeno je 350 kreveta u privatnim kućama. Sezona je krenula dobro, bolje nego lani, jer je do konca svibnja ostvareno 43 tisuće noćenja, ili gotovo 30 posto više nego 2011. – ističe Vitković.

  • Piše Jasna Morović

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh