Savjetovalište Lanterna: Na malom balunu 180 učenika, slavila OŠ o. Petra Perice

Nakon pet do sada uspješno održanih malonogometnih turnira Savjetovalište Lanterna je u OŠ Stjepana Ivičevića organiziralo i šesti turnir za učenike i učenice 5. i 6. razreda osnovnih škola Makarskog primorja. Sudjelovalo je 18 ekipa, ukupno 180 učenika. U svakoj ekipi je bilo 6 učenika i najmanje jedna učenica, što je dalo posebnu draž ovom natjecanju. Prvo, drugo i treće mjesto osvojili su 6. B OŠ oca Petra Perice, 6. D OŠ Stjepana Ivičevića, te 5. r. OŠ Tučepi. Pobjedničkim ekipama su podijeljeni pehari, a svaka ekipa će dobiti priznanje za sudjelovanje na turniru. Organizator je osigurao i osvježenje za sudionike i navijače.

Savjetovalište “Lanterna” je turnir organiziralo u suradnji sa osnovnim škola. U pripremama za turnir sudjelovali su stručni suradnici u školama i nastavnici tjelesnog odgoja uz vodstvo nastavnika TZK Zorana Šekutkoskog. Iz Lanterne zahvaljuju i svojim volonterima, mladim nastavnicima tjelesnog i trenerima Mariu Marinoviću, Niki Urliću, Toniju Kovačeviću i Zoranu Pivcu.

-Lanterna već dugi niz godina radi na promicanju zdravog stila življenja u cilju prevencije bolesti ovisnosti i drugih oblika rizičnog ponašanja, osmišljavanjem slobodnog vremena djece i mladih kroz kreativne radionice, sportske aktivnosti i manifestacije. Ovaj vid aktivnosti pokazao se kao veoma interesantan za djecu. Dosadašnji turniri, biciklijade i dugogodišnje iskustvo su nam dobar pokazatelj da svim mladima, bilo sportašima ili onima koji se nikako ne bave sportom, odgovara ovakav vid druženja i zabavnog natjecanja. Cilj ovih aktivnosti  je poticanje fizičke aktivnosti, aktivnog druženja, te razvitka tolerancije među mladima kroz fair play igru, ističe Sanja Puharić, predsjednica Lanterne.

 

Piše Jasna Morović     Foto Željko Kovačić, Lanterna

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh