Održana 10. (jubilarna) Biciklijada u Makarskoj

Šime Strikoman bicikliste ovjekovječio milenijskom fotografijom

I deseta – jubilarna biciklijada koju uspješno organiziraju Udruga Savjetovalište „Lanterna“ i  Biciklistički klub „Makarska“ održana je jučer na makarskoj rivi. Biciklisti svih uzrasta, kao i oni  na rolama, romobilima i skejtovima (njih gotovo 700), startali su nakon milenijskog fotografiranja

Biciklisti u zelenim majicama koje su organizatori darovali sudionicima biciklijade preplavili su makarsku rivu. Meštar milenijske fotografije Šime Strikoman sudionike biciklijade poredao je u obliku bicikla, a potom s vatrogasnog vozila na velikom mulu, vinuo se u visine kako bi sve skupa ovjekovječio. Nakon fotografiranja krenula je ispred zgrade Grada Makarske vožnja rivom i makarskim ulicama.

Manifestacija je završila bogatom lutrijom. Glavni  zgoditak – bicikl dobio je Karlo Gojak, učenik 6. razreda OŠ  oca Petra Perice.

Nije biciklijada natjecateljskog karaktera i svi su pobjednici jer su ostvarili cilj, a to je promoviranje zdravog stila živjenja. Biciklijadu devet godina zajednički organiziraju Udruga Savjetovalište ‘Lanterna’ i Biciklistički klub Makarska na čelu s Nenom Židićem.

Stotine volontera  u akciji

Kako je subotnje jutro bilo vrlo sparno i teško, zatrebala je pokoji put i liječnička pomoć. Na sreću, radilo se o prolaznoj slabosti, dehidraciji. Na raspolaganju je bila liječnička pomoć – Tonči Visković, Vida Olujić i Matko Josipović. Njima, kao i svima koji su pomogli u organizaciji današnje manifestacije, prije svega brojnim volonterima srednjoškolcima, sportašima, članovima Lanterne (ponajviše  Ivoni Vujičić), BK Makarska, komunalnim redarima, Policiji, Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske, te medijima – RMR-u, portalu Makarsko primorje, Makarskoj kronici, TV Jadran, Slobodnoj Dalmaciji i Radiju Split – zahvalila je Sanja Puharić, predsjednica Lanterne na kraju još jedne uspješne biciklijade. Premda ove godine nije sudjelovala Gradska glazba, glazbe i zabavnog programa nije nedostajalo, a za to su zaslužni voditelj Joško Marče i makarske pjevačke nade. Organizatori su se pobrinuli i za sve sudionike osigurali vodu, sokove i krafne.

I večer prije bilo je zabavno. Nakon radionice servisiranja bicikla te prikazivanja fotografija s ranijih biciklijada, upriličen je bogat zabavni program.

Pokrovitelji ovogodišnje jubilarne biciklijade su Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, Općina Tučepi i Ministarstvo socijalne politike i rada.

Najmlađa sudionica – jednogodišnjakinja!; najstariji – sedamdesetogodišnjak!

Najmlađa sudionica biciklijade bila je jednogodišnja Luna Puharić, a među najstarijima su bili Hiba Kapetanović i sedamdesetogodišnji Joko Lalić. Inače, među  700 -tinjak sudionika biciklijade najbrojniji su bili osnovnoškolci.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh