Gradonačelnik Bilić: Gradit ćemo trg na Zelenki

Po drugi put Gradsko vijeće je izmijenilo i dopunilo Proračun Grada Makarske za 2013. Proračun koji je bio planiran u iznosu od 68 milijuna kuna, zbog podbačaja od 2 milijuna kuna, smanjen je na 66 milijuna kuna. Najveći dio ostvarenih prihoda je stavka neprodanog gradskog zemljišta na Voliciji i u blizini Vodovoda od 10 milijuna kuna. Od komunalnog doprinosa izostalo je 5 milijuna kuna. Do većeg podbačaja ovogodišnjeg Proračuna nije došlo  jer je bila bolja naplata prihoda iz poreza, a dio se namaknuo iz proračunskih rezervi ranijih godina.

Kamate za kredit za Gradsku dvoranu se otplaćuju redovito. Međutim, izostanak planiranih prihoda onemogućio je investicije poput Trga na Zelenki za koji je bilo planirano 5 milijuna kuna, groblja u Velikom Brdu 3 milijuna kuna, te popravak cesta. Kao je na sjednici Gradskog vijeća izvijestio gradonačelnik Tonći Bilić, od izgradnje trga na Zelenki nije se odustalo. U dogovoru s predstavnicima crkve Kraljica mira ići će se na javni poziv za idejno rješenje trga, a zatim dogovoriti realizacija. No, prije toga moraju se riješiti imovinsko-pravni odnosi, odnosno otkupiti zemljište, a na što vlasnici još nisu spremni.

Na sjednici Gradskog vijeća Makarske 19. prosinca, uz usvajanje Prijedloga proračuna Grada Makarske za 2014., prihvaćena je projekcija Proračuna za 2015. i 2016. godinu kao i Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna koji je prethodno prošao Odbor za financije Grada Makarske na čelu s predsjednikom Miljenkom Ćulavom.

 

Piše Jasna Morović   Foto IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh