Savjetovalište Lanterna: Kreću zimske sportske i kreativne radosti

Savjetovalište Lanterna u periodu od 6. do 10. siječnja organizira sportske zimske radosti pod nazivom ‘Možemo zajedno i drugačije’ za stotinjak učenika od 1. do 4. r. osnovne škole. Svaki dan od 10 do 12 sati u OŠ Stjepana Ivičevića učenici se mogu iskušati u različitim sportovima, vježbama, natjecanjima i sve to pod vodstvom mladih nastavnika tjelesnog i sportskih trenera te Zoranom Šekutkoskim, Lanterninim dugogodišnjim volonterom.

-Cilj ovakvih aktivnosti je uključiti što veći broj djece različitih vještina i sposobnosti u sportske aktivnosti koje im se organizirano nude u gradu, te ukazati na važnost razvitka masovnog i rekreativnog sporta. Jer, bavljenje djece sportom je važan čimbenik zdravoga i cjelokupnoga razvoja svakog djeteta. Kroz sport djeca uspješnije prolaza proces socijalizacije, razvijaju samopouzdanje, smanjuju anksioznost i stres, uče se toleranciji, a sve to uz zabavu i druženje sa svojim vršnjacima, ističu u Lanterni.

S aktivnošću će započeti i Lanternin projekt Rastimo uz pokret koji podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Grad Makarska.

Za sve učenike od 5. do 8. razreda koji se žele umjetnički izražavati Savjetovalište Lanterna u svojim prostorijama od 6. do 10. siječnja u 10 sati organizira Kreativni kutak. Voditeljica je akademska slikarica Ivana Glibota.

 

Piše Jasna Morović   Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh