XV. Kazališni susreti Glumci u Zagvozdu

Vedran Mlikota, umjetnički direktor, najavljuje kako će unatoč recesiji, od 30. lipnja do 18. kolovoza, svaki vikend u Zagvozdu biti glume, pjesme, plesa…

Kulturna Udruga „Glumci u Zagvozdu“ objavila je program ovogodišnjih 15. Kazališnih susreta, koji će se održavati na Trgu glumaca u Zagvozdu od 30. lipnja do 18. kolovoza. Kako nam je rekao umjetnički direktor susreta Vedran Mlikota, recesija je i ove godine učinila svoje pa je zbog toga reduciran broj predstava. Bez obzira na smanjeni program kvaliteta predstava nije upitna. Dovoljno je  spomenuti nastupe HNK Šibenik, HNK Varaždin, Histriona iz Zagreba, teatra Knap te popularnu kazališnu družinu Gemišt sa svojim predstavama, ali i koncerte Miroslava Škore, Dražena Zečića, Jole, folklornog ansambla Lado, kao i Večer dalmatinskih klapa na kojoj će nastupiti klape Nostalgija, Kampanel, Adrion i Biokovski slavuji.

Program susreta kreće u subotu 30. 6. u 21 sat predstavom Bertolta Brechta ‘Pir malograđana’ u izvođenju HNK Šibenik. Igraju: Žarko Potočnjak, Oriana Kunčić, Franka Klarić, Janko Popović Volarić, Antonio Franić, Vinko Štefanac, Helena Minić, Mirna Medaković, Robert Ugrina.

U nedjelju 8.7.u 21 sat predstavit će se Teatar exit (Zagreb) s predstavom  Ivice Bobana ‘Kako misliš mene nema’. Igraju: Amar Bukvić i Filip Juričić.

U subotu 14.7. u 21 sat nastupa HNK Varaždin  s predstavom Ljubomira Kerekeša ‘Ufuraj se i pukni’. Igraju:Ljubomir Kerekeš, Jan Kerekeš, Zoran Pribičević.

U nedjelju 15.7. u 21 sat  na Blagdan Gospe Karmelske (Dan općine Zagvozd) održat će se koncert Miroslava Škore, Dražena Zečić i Jole.

U petak 20.7. u 21 sat nastupa Folklorni ansambl ‘Lado’.

U nedjelju 22.7. u 21 sat Histrion iz Zagreba izvodi ‘Mjehur od sapunice’ Ivana Gorana Viteza. Igraju: Pero Juričić, Ankica Dobrić, Ivan Glowatzsky, Ivica Pucar, Iva Visković.

U subotu 28.7. u 21sat Kazališna družina Glumci u Zagvozdu izvest će predstavu ‘Profesionalac’ Dušana Kovačevića. Igraju: Danko Ljuština, Vedran Mlikota, Anica Kovačević, Goran Navojec / Siniša Ružić.

U subotu 4.8. u 21 sat održat će se Večer dalmatinskih klapa. Nastupit će klape Nostalgija, Kampanel, Adrion i Biokovski slavuji.

U subotu 11.08. u 21 sat Kazališna družina Gemišt iz Zagreba izvest će predstavu  ‘Remetinec, Remetinec’. Igraju:Davor Dretar, Vid Balog, Luka Bulić.

U subotu 18.8. u 21 sat Teatar Knap iz Zagreba nastupit će s predstavom Borivoja Radakovića ‘Amateri’. Igraju: Goran Grgić, Vilim Matula, Ranko Zidarić, Petra Dugandžić.

  • Piše Milan Babić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh