Čeka se snijeg: Interes Makarana za zimovanjima podbacio

Mada je početak kalendarske godine tradicionalno vrijeme zimovanja, čini se da je interes Makarana za putovanjima na zimska odredišta u susjedstvu i dalje u značajnom padu u odnosu na posljednje godine. Kazuju nam to i iz makarskih turističkih agencija, gdje dodaju da su nepovoljni vremenski uvjeti, odnosno manjak snijega, mnoge dosadašnje mušterije natjerali na promjenu plana i ostanak kod kuće.

- Što se tiče nama bližih destinacija, najviše nam je upita došlo za Bosnu i Hercegovinu, međutim problem je u tome što nema snijega i mnoga su skijališta zatvorena. Što se tiče inozemnih destinacija, interes je postojao za Slovačku i Češku, međutim daleko je to od onoga što smo zadnjih godina navikli za ovo doba godine. Očito je i financijska kriza učinila svoje te se ljudi sve rjeđe odlučuju za neki inozemni aranžman, kazali su nam u agenciji Delfin Tours.

Slično smo čuli i u ostalim turističkim agencijama u Makarskoj s kojima smo kontaktirali. – Nažalost, trenutno prilično loše stojimo sa snijegom i pogotovo u posljednjih tjedan do deset dana je interes dosta slab, mada u ponudi imamo skijališta u Francuskoj, Austriji, BiH, Sloveniji i Italiji, doznali smo tako iz Turist Biroa. Makarani su, prema onome što smo saznali iz privatnih kontakata, i ove zime tradicionalno najviše naklonjeni putovanju prema susjednoj Bosni, odnosno Kupresu, Jahorini, Blidinju. Međutim, vremenski su uvjeti početkom ove godine takvi da je dobar dio skijališta iz već navedenih razloga van funkcije, što će mnoge putnike s Makarskog primorja natjerati na čekanje da zima napokon pokaže, u turističkom smislu, svoje ljepše lice.

O.Franić / Foto Hercegovina.info

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh