Nagrade najzaslužnijima za Dan Općine

Sutra na blagdan sv.Ante euharistijsko slavlje je u crkvi sv. Ante i procesija kroz Selo u 10,30.  Blagdan i ujedno Dan Općine jučer je proslavljen i svečanom sjednicom Općinskog  vijeća na kojoj su uručene Plaketa općine Tučepi – Daveu Cainu – vlasniku vile „Andrea“ i  Grb općine Tučepi –  tučepskim braniteljima iz Domovinskog za zasluge za opći razvoj demokracije i napredak čovječanstva 

Općina Tučepi tradicionalno je danas školskim svečanostima i  svečanom sjednicom Općinskog vijeća otpočela trodnevno slavlje blagdana svetog Ante kojeg ujedno slavi i kao Dan općine.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, kojoj su uz vijećnike nazočili i prošlogodišnji dobitnik općinske nagrade Hans Albert Schermully i  župnik  fra Nediljko Šabić, predsjednik OV-a Marko Luketina uručio je Marijanu Mravičiću Grb općine Tučepi koji je odlukom Općinskog vijeća dodijeljen tučepskim braniteljima Domovinskog rata.

Načelnik Ante Čobrnić  Plaketu općine Tučepi dodijeljenu   Daveu Cainu za doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa općine Tučepi, u njegovoj odsutnosti uručio je Željku Marjančeviću.

Predsjednik OV-a Marko Luketina zahvalio je svim vijećnicima, turističkim djelatnicima i župniku koji su nazočili sjednici te čestitao laureatima.

U ime nagrađenih zahvalio se Marijan Mravičić naglasivši kako je  na samom početku bilo 140 dragovoljaca. Njihove zasluge su   goleme i znane, pa ipak priznanje su, naglasio je Mravičić, dobili sada.

Uređena šetnica na predjelu Kamena

Među brojnim aktivnostima Općine Tučepi, načelnik Čobrnić je naveo izradu projekta za dogradnju osnovne škole i gradnju športske dvorane, ishođeno je odobrenje projekta za izgradnju nove vodospreme, rade se projekti komunalne infrastrukture, ali i na realizaciji projekta nadogradnje uz postojeći hotel Jadran. Nadalje, i ove godine se nastavilo s uređenjem tučepskih zaselaka gdje će se u sezoni u okviru projekta ‘Ka kulture’ održati sedam predstava, s njegovanjem kulturne i sakralne baštine, s razvojem športa itd.

Ono što će brojni turisti zasigurno zamijetiti ovog ljeta kao novost jest uređenje šetnice na predjelu Kamena, gradnja potpornih zidova, nogostupa, uređenje mjesta.

Svečanost općine Tučepi upriličena je u hotelu Alga, a svojim ju je nastupom uljepšala klapa „Marina“ .

Otvorena vrata OŠ Tučepi

Proslava Dana općine počela je Otvorenim vratima u Osnovnoj  školi Tučepi. Priređene su izložbe, kviz „Sveti Ante svetac svega svijeta“, parlaonica na temu „Strogi ili blagi roditelji“, likovna radionica, športska natjecanja te na kraju glazbeno-literarni program upriličen ispred škole na kojem je ravnateljica Lolita Pašalić uručila brojne nagrade najboljim učenicima, kako završne generacije tako i najuspješnijim na međužupanijskim natjecanjima.

Izložba Obsiegerovih slika

U hotelu Kaštelet u 20.30 sati otvaranje je izložbe slika  Ivana  Obsiegera

Euharistijsko  slavlje u Selu

Na sam blagdan proslava počinje polaganjem cvijeća ispred Središnjeg križa na mjesnom „Groblju Male Gospe“

Svečana sveta misa koju će ove godine, uz župnika fra Nediljka  Šabića, predvoditi  fra Josip Grbavac je u crvi sv. Ante u Selu u 10,30 sati. Tradicionalno o svetkovini sv. Ante u Tučepima okuplja se veći broj vjernika iz šire okolice i sudjeluje u procesiji u Selu.

Jole  u Lučici

Navečer je, na sam blagdan, u tučepskoj Lučici koncert Jole koji počinje u 21 sat.

Nogometni turnir u subotu

I u subotu se slavlje nastavlja nogometnim turnirom u 11 sati, u organizaciji HNK „Jadran“ -Tučepi, na Sportskom centru Slatina.

  • Piše i snimila Janja Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh