Nova radijska emisija: Aktivni građani od danas na programu RMR-a

Od danas na valovima RMR-a kreće nova emisija pod nazivom ‘ Aktivni građani’  koja će u 11:15 sati svakog drugog utorka popularizirati i promicati teme aktivnog građanstva i aktivizma. Voditelj je Petar Kelvišer, pokretač udruge Ruke za bolju Makarsku, koji se godinama bavi problematikom civilnog društva te koji je prošle godine održao nekolicinu dobro posjećenih javnih tribina vezanih uz ovu temu.

- Ove smo godine uz program građanskog odgoja u školi odlučili krenuti i s radijskom emisijom, te moram kazati da mi je  drago što smo se brzo i uspješno dogovorili s uredništvom RMR-a. U realizaciji mi pomaže Velimir Duvnjak,  na način da dogovorimo teme i odaberemo sugovornika, snimimo ton i sve zajedno montiramo, objasnio je Kelvišer.

Premijerna emisija tako upoznaje slušatelje sa značajkama civilnog društva i metodama djelovanja, a sugovornici su Martina Horvat, voditeljica edukacijskog centra GONG-a, zatim predstavnici triju makarskih udruga – Lanterne, Sunca i DAUP Oriona te naposljetku i gradonačelnik Makarske Tonći Bilić, s obzirom na to da je i Makarska među gradovima koji su tijekom Susreta gradonačelnika i poduzetnika u Umagu u studenom prošle godine, potpisali Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

O.Franić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh