Gradonačelnik Bilić ispunio obećanje: Gradska sigurnost Split uklonila bager, cilj nam je što skorije useljenje vlasnika u stanove POS-a

Osam dana nakon što je tvrtka Abacus d.o.o. postavila bager na gradilište puta za zgrade POS-a, a zbog čega su se radovi odvijali smanjenim intezitetom, jutros je stroj uklonjen i izgradnja pristupne ceste je nastavljena. Time je gradonačelnik Tonći Bilić ispunio obećanje kako će učiniti potrebne korake za uklanjanje bagera i nastavak radova.

-Grad Makarska je, kao što je već poznato, poduzeo tzv. mjere samopomoći te je jutros tvrtka Gradska sigurnost Split, u nazočnosti komunalnih redara Grada Makarske, uklonila bager koji je u prošlu srijedu navečer blokirao pristupni put POS-ovim zgradama na predjelu Zelenke- ističe u priopćenju za medije gradonačelnik Bilić.

Nadalje kaže -Želim naglasiti da je Grad Makarska reagirao temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu i Zakona o cestama s ciljem omogućavanja korištenja JAVNOG PUTA – Puta Mlikarica, ne samo stanarima POS-ovih zgrada, nego i stanarima zgrada koje se nalaze sjeverno od njih, a koji spomenuti javni put koriste već desetljećima. Također napominjem kako je zbog blokade puta došlo do velikih problema u normalnom funkcioniranju Osnovne škole oca Petra Perice koju svakodnevno pohađa oko 550 djece.

Grad Makarska će i dalje, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima RH, nastaviti raditi na što skorijem nastavku radova i useljenju vlasnika stanova POS-a,  ali NE DOVODEĆI U PITANJE suvlasničke odnose na čestici 401/2.

Isto tako ponavljam da Grad Makarska NIJE ODUSTAO od zajedničke izjave potpisane s Ladislavom Šošićem, vlasnikom tvrtke Abacus kojom se, u dobroj vjeri, između ostalog, obvezao na angažiranje u rasvjetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj.

Ovim putem također želim izraziti zadovoljstvo što je akcija uklanjanja bagera započeta jutros oko 7.30 sati( i završena oko 10.20 sati kad je bager prevezen u krug Makarskog komunalca) prošla bez ikakvog incidenta i u civiliziranom ozračju- zaključuje gradonačelnik Tonći Bilić.

 

Pripremila Jasna Morović  Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh