Kino Mediteran oživjelo makarsko filmsko platno

 

Film ‘Cezar mora umrijeti’ publika u okviru ‘Makarskog ljeta 2012.’ vidjela među prvima u Hrvatskoj

Makarskim zaljubljenicima u filmsku umjetnost ostvarila se želja da u svom gradu ponovno mogu biti kino-publika. Sve je to omogućio Projekt kino Mediteran splitske Udruge’ Festival mediteranskog filma’, a u suradnji s Gradom Makarskom koji je ovogodišnje ‘Makarsko ljeto’ započeo oživljavanjem kino-plata na Ljetnoj pozornici.

Ekskluzivno, nakon splitske, makarska publika je prva u Hrvatskoj 15. lipnja pogledala  pobjednički film Berlinskog festivala ‘Cezar mora umrijeti’, koji će u kina po našoj zemlji tek najesen.

Alen Munitić, direktor Festivala i Goran Akrap, koordinator, zadovoljni su s popunjenih nešto više od pedesetak mjesta u makarskom kinu. Kažu, treba vrijeme da se ljudi naviknu i shvate da je riječ o kvalitetnom programu.

Valja podsjetiti kako se večeras, 16. lipnja, u 21,30 sati prikazuje film ‘Naš osobni rat’, a sutra je na programu ‘Fusnota’. Dovoljno razloga da filmoljupci u još većem broju podrže Projekt kino Mediteran kojemu je Makarska prva postaja na turneji po 12 dalmatinskih gradova.

  • Piše Jasna Morović

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh