U Makarskoj završilo ‘Kino Mediteran’

Na ljetnoj pozornici Gradskog kina splitska Udruga ‘Festival mediteranskog filma’ u suradnji s Gradom Makarskom prikazala tri dugometražna te nekoliko kratkometražnih filmova. Najavljuje se oživljavanje makarskog kina barem jedanput mjesečno tijekom godine

U ovogodišnjem ‘Makarskom ljetu’,  koje je programski krenulo 15. lipnja, moglo se u tri dana pogledati tri dugometražna i više kratkometražnih filmova na Ljetnoj pozornici Gradskog kina. Plod je to suradnje splitske Udruge ‘Festival mediteranskog filma’ i Grada Makarske pa je makarsko kino prvo u 12 gradova naše županije u kojem je realiziran ‘Projekt kino Mediteran’.

Tijekom tri dana štovateljima filmske umjetnosti prikazani su ‘Cezar mora umrijeti’ (koji inače u kina dolazi najesen), zatim ‘Naš osobni rat’ te film ‘Fusnota’, kao i nekoliko kratkometražnih.

Alen Munitić, direktor ‘Festivala mediteranskog filma’, iako nije bilo navale u kino, zadovoljan je s pedesetak popunjenih sjedalica po filmskoj projekciji. Svjestan činjenice da je u Makarskoj ljeti bio tek poneki film, ovo je veliki iskorak. Naime, i ‘Festival mediteranskog filma u Splitu’, zahvaljujući kojemu je publika u pet godina vidjela oko 250 filmova, imao je svoje početničke korake, a sad se željno iščekuje lipanj 2013. Unatoč recesiji, Festival opstaje. Vjeruje da će tako biti i u Makarskoj, treba vremena da se publika odgoji, prepozna projekt, a potom će se prodavati sve više ulaznica. Udruzi ‘Festival mediteranskog filma’ u planu je kontinuirano gostovanje u Makarskoj, a što znači da bi (za početak barem jedanput mjesečno!) tijekom cijele godine Gradsko kino bilo otvoreno!

  • Piše Jasna Morović
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh