Izaslanstvo Grada Makarske posjetilo općinu Bugojno

Nastavljaju se graditi prijateljske veze dvaju gradova koje sežu iz 1990. godine

Izaslanstvo Grada Makarske (u sastavu – Žarko Klapirić – vijećnik Gradskog vijeća i predsjednik Odbora za međugradsku suradnju, Lidija Vukadin Vranješ – stručna suradnica Ureda gradonačelnika te Hrvoje Škrabić – stručni voditelj JU Park prirode Biokovo) 19. lipnja posjetilo je općinu Bugojno.

Naime, izaslanstvo Bugojna nedavno je bilo u posjetu kod gradonačelnika Marka Ožića Bebeka, stoga je makarsko izaslanstvo u ovom uzvratnom posjetu razgovaralo o zajedničkoj međugradskoj suradnji i projektima. Načelnik općine Bugojno ukratko je predstavio općinu Bugojno te istaknuo kako je velika želja općine Bugojno imati jedan grad u Republici Hrvatskoj kao prijateljski grad, a veze Makarske i Bugojna sežu još iz 1990. – Po svemu gledano došli ste u grad gdje polako izgrađujemo i vraćamo ambijent gradske sredine, a danas radimo značajna tri infrastrukturna objekta i sve u funkciji da se može iznaći što više radnih mjesta – kazao je načelnik općine Bugojno.

U daljnjem razgovoru domaćini i gosti utvrdili su kako postoji niz poveznica dvaju gradova na kojima bi se mogla temeljiti buduća suradnja.

Žarko Klapirić – vijećnik Gradskog vijeća te predsjednik Odbora za međugradsku suradnju Grada Makarske, istakao je da mu je drago što je danas u Bugojnu, te se nada da ovaj posjet predstavlja početak suradnje grada Makarske i Bugojna.

- Ovo je naš drugi susret, jedan sastanak smo već imali u Makarskoj i imam vrlo lijepe dojmove, ovdje smo lijepo primljeni i Bugojno mi se izuzetno dopada – dodao je Klapirić.

Inicijator ovog susreta Ljuban Vidović, predstavnik Općine Bugojno, organizirao je i posjet Župnom uredu i motelu Rostovo.

MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh