Umjetnička škola iz češkog Kolina Makaranima se predstavila likovno i glazbeno

Putem projekta ‘Zajedno’ Glazbena škola Makarska već pet godina razvija prijateljstvo s Centrom za umjetnost u češkom gradu Kolinu, dvadesetak kilometara udaljenom od Praga. Ovih dana u Makarskoj je gostovalo osmero nastavnika kolinske Glazbene škole te jedan učenik, a koji su kao i uvijek do sada Makaranima podarili glazbeni nastup dan uoči odlaska (20. lipnja).

Po prvi put češki prijatelji predstavili su se i izložbom koja se u Galeriji Gojak može pogledati do 4. srpnja, i prvi je likovni događaj u okviru Makarskog ljeta. U ime Galerije nazočne je pozdravio kustos Josip Karamatić, u ime domaćina makarske Glazbene škole njezin ravnatelj Željko Vlaho. Ispred Grada Makarske Dražen Kuzmanić – pročelnik Odjela za društvene djelatnosti istaknuo je zadovoljstvo što se razvija suradnja između dviju škola, uz želju da se ona proširi i na druga područja.

Vlaho je ovom prigodom podsjetio kako je tijekom pet godina u Kolinu gostovalo sedamdesetak makarskih učenika i nastavnika, a isti toliki broj čeških prijatelja boravio je u Makarskoj. Najavio je mogućnost da netko od nastavnika makarske Glazbene škole kroz razmjenu predaje u češkoj školi, a kolinski nastavnik na neko vrijeme dođe predavati u makarsku Glazbenu školu.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh