Ništa od bolje povezanosti

Dobra prometna povezanost jedna je od osnova kvalitetnog turizma. Makarska u ljetnim mjesecima ima problem cestovne povezanosti sa Splitom, odnosno s Hrvatskom pa dalje i svijetom. Radi se o problemu Omiš. Poznato je da zbog uskih grla u ovom gradu preko ljeta nastaju prometni čepovi koji ponekad vožnju od šezdesetak kilometara između Splita i Makarske pretvaraju u višesatno pečenje na suncu i beskrajno nerviranje.

Puno se očekivalo od izgradnje omiške obilaznice te od izgradnje brze ceste Trogir – Omiš. Gradnja cesta je bila predviđena u tri faze, i to Trogir – Solin, potom Stobreč – Dugi Rat i na kraju Dugi Rat – Omiš. Od Stobreča do Omiša cesta je trebala ići padinama Mosora, iznad Podstrane, Jesenica i Duća, a planirana je gradnja četiriju čvorišta. Pred sam zapadni ulazak u Omiš bila su, uz most preko Cetine, predviđena četiri tunela i šest vijadukata. Sve je to odgođeno do daljnjega i stavljeno na višegodišnje čekanje. To znači i da će svi oni koji putuju za Makarsku Jadranskom magistralom i dalje imati problema u samom Omišu, ali i na prilazima ovom gradu.

Sve to potvrdili su Edo Kos – predsjednik uprave Hrvatskih cesta i Jurica Krleža – član uprave HC-a za građenje u razgovoru s omiškim gradonačelnikom Ivanom Škaričićem i njegovim zamjenikom Mijom Mimicom.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh