Mora se uvesti red

Počela je turistička sezona i u samom gradu su sve veće gužve. To pokazuju i naše fotografije gdje se vidi slovački bus koji je jedne goste dovezao, a druge ukrcaje i to na samoj rivi. Zbog toga se stvorila velika prometna gužva uz koju neizostavno ide i nervoza, galama i psovanje. Na žalost, nigdje nikoga(!?) nije bilo da intervenira kako bi autobus otišao na mjesta koja su predviđena za parkiranje autobusa ili bar na ona mjesta gdje će manje smetati.

Prošle godine smo pisali o gužvama koje se stvaraju na Duminoj ledini ili ulicama koje od Ulice Ante Starčevića vode prema hotelima i plaži. Stanovnici tih ulica često su prosvjedovali zbog gužvi koje se stvaraju i očito je kako se nešto mora poduzeti da se ovakve scene što manje pojavljuju.

Gosti koji dolaze trebaju se iskrcavati ispred hotela gdje su smješteni, a tamo trebaju uzimati i goste koji odlaze. Ako se radi o gostima koji su u privatnom smještaju, onda se treba pronaći najpovoljnija lokacija za iskrcaj i prijem gostiju, a ne to raditi nasred rive ili prometnih ulica.

  • Ivo Ćurković
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh