Birali ste, pa vam sad – evo!

Dan antifašističke borbe proslavljen je velikim okupljanjem u šumi Brezovica kod Siska. Tamo se okupio državni vrh, samo što je umjesto jako bolesnog predsjednika Sabora Borisa Šprema došao njegov zamjenik Josip Leko.

Međutim, najzanimljivija je na ovom susretu bila izjava predsjednika Republike Ive Josipovića kako su antifašisti i branitelji iz Domovinskog rata isti. Naravno da je Josipović obmanuo javnost. Branitelji i vodstvo, a onda i dobar dio antifašista, nisu jednaki. Razlog je jednostavan. Antifašisti su se borili protiv jednog zla (fašizma) da bi uspostavili drugo zlo (komunizam). Branitelji su se borili protiv zla (komunizam) i srpske okupacije da bi uspostavili i došli u demokraciju.

Branitelji su se borili upravo protiv svega za što su se antifašisti borili. To je crvena zvijezda petokraka, pod kojom je JNA razarala hrvatska sela i gradove. To je i Jugoslavija iz koje smo u krvavom ratu morali izlaziti i izaći. To je i Tito jer je kao čelnik komunista kriv za zločine koje su njegovi podanici počinili, a njegova JNA nas razarala. To je komunizam kao zločinačka ideologija koja sa slobodom i demokracijom nema nikakve veze.

Očito da je na djelu povijesni revizionizam kojim se branitelje Domovinskog rata želi još više poniziti i još više prikazati u negativnom kontekstu.

«Moralna» Holy i nemoralna politika

Zvijezda medija zadnjih nekoliko dana je bivša ministrica Mirela Holy. Razlog je što jednu nemoralnu radnju, interveniranje za spas radnog mjesta supruge stranačkog kolege, želi prikazati kao urotu protiv nje same. Holy ne nalazi ništa u nepotizmu i strančarenju u zapošljavanju ili očuvanju radnih mjesta već u tome što je to došlo u javnost. Izvrćući tezu naopako pokazuje koliko je politika pokvarena i kako se lažima i lažnim dilemama obične ljude i građane dovodi u zabludu.

O moralnosti Mirele Holy govori i činjenica kako je izjavila da Čačić nije trebao nikako biti ministar. Zanimljivo da to izjavljuje nakon što je otišla s mjesta ministrice i nakon što joj je potvrđeno mjesto u Saboru. Do sada joj nije smetalo što je Čačić ministar, o tome je šutjela i čuvala svoju stražnjicu. Sada ispada heroina jer, eto, «hrabro» govori o onome što svi vrapci znaju. Čačić je izazvao prometnu nesreću u kojoj je dvoje ljudi poginulo. I postao ministar. Zamislite samo što bi se dogodilo i kakvi bi bili novinski napisi da je to učinio netko od HDZ-a. Ovdje ne branim HDZ već govorim o kriterijima naših medija i naših vladajućih političara, o moralnosti Mirele Holy.

Stalno tvrdim da je Milanović najslabija karika SDP-a i najjača karika HDZ-a. To je prije nekoliko dana sam Milanović potvrdio. Rekao je kako je on premijer, a ne rame za tješenje. Odnosno rekao je kako njega ne zanimaju građani ove zemlje već samo njegova politička pozicija. On se nije kandidirao da bi bio na čelu Vlade koja treba slušati pa onda voditi ovu zemlju već se kandidirao da bi bio izabran za premijera i to je njegov cilj. Što njega briga za građane, važno je da je premijer, da se tajno sastaje s tajkunima, i bankarima i poručuje nam kako mi za to ne trebamo znati, jer, Bože moj, on je premijer, a ne sluga građanima.

  • Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh