Danas u Makarskoj Fiera sv. Petra i Sajam makarskih proizvoda

Druga Fiera sv. Petra i Sajam makarskih proizvoda održat će se danas, 29. lipnja 2012., na Gradskoj rivi s početkom u 20:00 sati. Namjera Grada Makarske, kao organizatora ove manifestacije, jest da se na blagdan sv. Petra upriliči fešta kojom se spaja tradicija i današnjica. Cilj sajma je promocija izvornih makarskih brendova – proizvoda i usluga, obrta, manifestacija, ustanova ili udruga  – karakterističnih i stvaranih u Makarskoj.

Prošle godine uspjelo se u nakani oživljavanja nekadašnje Fiere sv. Petra, a Sajmom makarskih proizvoda dobila je gospodarsku, turističku i kulturnu dimenziju te se na taj način predstavila tradicionalna, ali današnja, moderna Makarska.

Turistima i posjetiteljima grada na jednom mjestu  predstavit će se ponuda ovdašnje radinosti i stvaralaštva. O uspjehu ove manifestacije govori interes više od 40 izlagača.

Ove godine organizator Grad Makarska pružio je mogućnost i gostima iz Dalmatinske zagore, Omiša i Varaždina da se predstave sa svojom kulturnom baštinom. Tako će Društvo Poljičana „Sveti Jure“ predstaviti poljički soparnik, Zadruga „Zima“ iz Dalmatinske zagore asortiman ručno rađenih drvenih igračaka te Udruga „Plemenitaši“ iz Varaždina drveni, tradicionalni vrtuljak, koji će zasigurno najviše oduševiti djecu.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupit će domaći FA Tempet, Gradski zbor Makarska te gosti iz Makedonije – KUD „Mirče Acev“.

Hoteli Makarska d.d. pripremit će 600 porcija rižota od plodova mora, koji će se prodavati po popularnim cijenama, a sav je prihod namijenjen za humanitarne svrhe.

Piše Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh