Priopćenje gradonačelnika Tonćija Bilića o rezultatima nadzora prosvjetne inspekcije u Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce

Grad Makarska zaprimio je od Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce zapisnik o  nadzoru prosvjetne inspekcije koji je proveden 21. siječnja  2014. godine. Predmet nadzora provedenog  na temelju zatražene provjere od strane bivše predsjednice Upravnog vijeća Ivane Gabrić bili su sporni ugovori o radu sklopljeni na određeno vrijeme s kućnim majstorom Miroslavom Šulentom i domaćicom Ankom Prgomet, te postupak imenovanja Tee Milkote zamjenicom bivše ravnateljice Anele Kekez. Zapisnikom je konstatirano da ‘ tijekom obavljanja nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u radu iz nadležnosti prosvjetne inspekcije’.

Budući da sam na prvoj konferenciji za novinare na temu Dječjeg vrtića,  a povodom rezultata prvog nadzora prosvjetne inspekcije, obećao da će javnost biti obaviještena o rezultatima i drugih postupaka koji su pokrenuti, zapisnik o nadzoru koji je obavljen 21. siječnja također će biti objavljen na službenim internetskim stranicama Grada Makarske.

Napominjem da ugovori o radu i postupak imenovanja zamjenice bivše ravnateljice nad kojima je proveden ovaj nadzor prosvjetne inspekcije  nisu bili predmet prijedloga za razrješenje bivše ravnateljice Anele Kekez koji sam dobio od Upravnog vijeća i na osnovu kojega sam donio odluku o njezinu razrješenju. Također, još jednom napominjem da su sve nepravilnosti na temelju kojih je bivša ravnateljica razriješena potvrdili rezultati prvog provedenog nadzora u Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce od strane pedagoške i prosvjetne inspekcije. Na osnovu istih  bivša ravnateljica kažnjena je novčanom kaznom od 2000 kuna, a Dječji vrtić kaznom od 5000 kuna, navodi se u priopćenju gradonačelnika koje prenosimo u cijelosti.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh