Leonid Gart umro od zatajena srca

Pokušaj senzacionalističkog izvještavanja ruskih medija o mogućoj nasilnoj smrti ruskog tajkuna nije uspjela. Specijalist sudske medicine obdukcijom je utvrdio kako je uzrok smrti ruskog državljanina Leonida Garta (39), koji je u nedjelju pronađen mrtav u moru u Bračkom kanalu, akutno zatajenje srca zbog aterosklerotskog suženja koronarnih arterija, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu na svojoj službenoj web stranici.

Obdukcijom je utvrđeno kako na mrtvom tijelu nema znakova svježih mehaničkih ozljeda. Toksikološkom analizom tkiva i tjelesnih tekućina nije nađeno prisustvo alkohola niti narkotika, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Županijska državna odvjetnica u Splitu Rene Laura je za Hinu rekla kako je tijelo Leonida Garta, koje se nakon smrti nalazilo na Odjelu patologije splitskog KBC-a, zrakoplovom, u pratnji pokojnikove supruge, odvezeno u Rusiju u utorak navečer.

Leonid Gart je bio predsjednik ruskog sanjkaškog saveza i ,prema navodima ruskih medija, blizak prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Upravo zbog svojih veza s vrhom vlasti u Moskvi dio ruskih medija pokušao je smrt Garta dovesti u vezu s razuzdanim životom, odnosno s korištenjem droga i većih količina alkohola. S druge strane pojavile su se špekulacije kako je posrijedi dobro isplanirano i izvedeno ubojstvo što je demantirano nalazom specijalista sudske medicine.

  • Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh