Udruga Sunce obilježava 20 godina: Bogat program od 23. travnja do 24. lipnja

Udruga osoba s invaliditetom Sunce osnovana prije dvadeset godina upornošću, ljubavlju i željom da pomogne djeci sa smetnjama u razvoju od 23. travnja do 24. lipnja obilježit će dvadesetu obljetnicu postojanja.

Program Dana Sunca počinje  23. travnja i to okruglim stolom na temu ‘Inovacije u socijalnim uslugama’ u organizaciji udruge Ruke za bolju Makarsku. Dan poslije Gradu Makarskoj bit će organizirano podnošenje peticije za izgradnju kuće Sunca, a na lokaciji gdje se ona treba graditi planirano je snimanje milenijske fotografije članova Sunca i prijatelja. U crkvi sv. Marka 25. travnja je sveta misa, a 26. travnja na Kačićevu trgu Marendin kuha s djecom Sunca. Sunčeva promenada od gradske plaže do Kačića dovodi posjetitelje u Gradsku galeriju Antuna Gojaka gdje će biti izložba ‘Sunčev osmijeh’ u 19 sati u organizaciji udruge Foton iz Makarske. Nakon izložbe na Kačićevu trgu je koncert Big banda i prijatelja.

Međunarodni dan celebralne paralize obilježit će se 5. svibnja. U 10 sati kod hotela Biokovo na radionici ‘Znam i mogu’, korisnici Centra Juraj Bonači pokazat će kako rade tkanje, keramiku… Istog dana u 18.30 sati u OŠ Stjepana Ivičevića organizira se mulitimedijska prezentacija na temu ‘Zaista posebni’. Djeca svih osnovnih škola kroz tekstove, glazbu i fotografije arhitektonskih barijera, predstavit će svoje viđenje jubileja Sunca. U prostorijama Udruge 15. svibnja obilježit će se dani autizma. U konobi KUS Njega u Tučepima predstavit će se knjiga Ante Raosa, predsjednika Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i čitanje poezije, članice Udruge SunceIvane Jelaš. Dani Sunca 24. lipnja završavaju proslavom rođendana. 

 Piše J.Glučina 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh