Gradsko vijeće Makarske 25. travnja: Izbori za mjesne odbore u lipnju

Gradsko vijeće Makarske će se održati 25. travnja u hotelu Meteor s početkom u 12 sati, kako je planirano na održanom Međustranačkom vijeću, doznajemo od predsjednice Jagode Martić. Na Međustranačkom vijeću na kojem su bili svi, osim Aleksandra Bajića koji je na putu, dogovorene su za najavljenu sjednicu Gradskog vijeća tri točke. Kao prva točka je planirano poništenje odluke donesene na prošloj sjednici prema kojoj su izbori za mjesne odbore bili određeni na dan održavanja izbora za EU parlament.

-Kako se prema informaciji Gradskog izbornog povjerenstva ne mogu isti dan održavati i izbori za mjesne odbore dogovorili smo izmjenu termina, odnosno da donesemo novu odluku po kojoj će izbori za mjesne odbore grada Makarske biti dvije nedjelje kasnije, 8.lipnja, ističe Martić.

Druga tema Gradskog vijeća je davanje suglasnosti gradonačelniku grada Makarske za potpis sporazuma između Grada Makarske i Javne ustanove Park prirode Biokovo. Ta točka je bila planirana na pretprošloj sjednici pa je povučena radi naknadnih dorada zbog izmjena modela financiranja koji je sada više u korist Grada. Znači, Grad će prema ovim dogovorima manje uložiti, nego je bilo u prvoj verziji prijedloga.

-Na dnevnom redu će se kao treća točka naći Pravilnik o protokolu koji je bio na jednoj sjednici Gradskog vijeća, ali samo kao radna verzija kako bi se otvorila rasprava u kojoj  bi predstavnici i vijećnici tih stranaka dali svoje prijedloge. Međutim, nikakav prijedlog osim onog kluba vijećnika SDP-a i HNS-a nije stigao. I sada idemo s ovakvim prijedlogom koji je puno razrađeniji nego što je dosad postojao u Gradu- kazala je predsjednica Gradskog vijeća Jagoda Martić.

Piše Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh